Obsah fóra koppel.cz koppel.cz
Díky, krtku...
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Huawei E1750
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Náš USB firmware
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
johnniexiv



Založen: 13.4.2010
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: út duben 13, 2010 3:05 pm    Předmět: Huawei E1750 Citovat

Dobrý den,
lze použít modem huawei e1750 od O2 s firmware 1.70/1.71? Nikde jsem nenašel přímé potvrzení že to bude fungovat. O2 již e220 ani e169 neprodává.

Pokud ano, nastavení je obdobné jako e169?

Děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 30.6.2002
Příspěvky: 1233
Bydliště: Prague, Czech republic

PříspěvekZaslal: po duben 19, 2010 8:28 pm    Předmět: Citovat

Bohuzel. Nikdy jsem to nemel v ruce, takze nedokazu rict. Mozna by se uz v Cine mohli probrat a neco vyrabet dele nez tyden.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jege



Založen: 15.5.2010
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: so květen 15, 2010 2:57 pm    Předmět: Citovat

Jelikoz je to v soucasne dobe jediny USB modem nabizeny O2, ktera jej tlaci vsem zakaznikum horem-dolem, tak by mozna stalo za to jej otestovat a zaradit do podporovanych zarizeni. Oproti E220 i E160 ma navic i podstatne lepsi parametry pro upload a rovnez cena u O2 je polovicni oproti starsim modemum, takze si dovolim tvrdit, ze to zanedlouho bude velmi rozsireny a popularni model v ceskych luzich a hajich. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: po květen 17, 2010 7:53 am    Předmět: Citovat

Zanedlouho možná, ale ne na dlouho. S rychlostí jakou operátoři poskytují nové modemy.
Viděl bych to asi takhle. O2 nakoupí kamion modemů, až je prodá chce další, ale výrobce už vyrábí o dvě řady novější, tak mu prodá ty novější.

Není v našich silách nakupovat a zkoušet všechny modemy, které se u nás na trhu objeví. Pokud nám ho někdo zapůjčí, samozřejmě se pokusíme o jeho podporu ve FW.
_________________
Paměť je výsadou blbých. Chytrý nemá čas si pamatovat, chytrý musí vymýšlet.
Taky o mně říkají, že jsem flegmatik, ale mně to nevadí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kaasik



Založen: 26.6.2009
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: ne červen 06, 2010 7:23 am    Předmět: modem funguje - díky uživateli Engy Citovat

Díky práci uživatele Engy je tento modem rozchozen na routeru Asus (nastaveno přez vzdálený přístup - VNC). Dle rady dávám printscreeny na toto fórum a zkušenější uživatelé (to se netýká mě) si mohou tento modem nastavit sami.

Ještě jednou - díky


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jege



Založen: 15.5.2010
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: po červen 14, 2010 11:25 am    Předmět: Citovat

Super! A co tak jeste polopaticky navod pro mene zkusene, respektive nezkusene? Nastaveni v administraci je jasne, ale nechapu, k cemu slouzi ten cernobily sken a kak a jak jej mam zadat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xslide



Založen: 6.7.2010
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: út červenec 06, 2010 6:47 pm    Předmět: Citovat

Poradíte prosím někdo, jak to rozjet?

Děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tomfranek



Založen: 12.7.2010
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: pá červenec 16, 2010 9:20 am    Předmět: usb_modemswitch.conf Citovat

Pomoci terminalu jsem se prihlasil a z flasky jsem překopiroval upraveny
usb_modemswitch.conf
Bohuzel po restartu jsem routeru jsem zjistil, ze je soubor opet defaultne nastaven.
Taky bych se chtel ujistit zda USB device Product ID ma mit nastavenou hodnout 0x1406 protože v usb_modemswitch.conf je nastavena hodnota 0x1446

V modemu hauwei1750 jsou zarizeni s temito parametry

USB HDD info

Attached devices:

Host: scsi0 Channel: 00 Id: 00 Lun: 00
Vendor: HUAWEI Model: Mass Storage Rev: 2.31
Type: CD-ROM ANSI SCSI revision: 02
Host scsi0: usb-storage
Vendor: HUAWEI Technology
Product: HUAWEI Mobile
Serial Number: None
Protocol: Transparent SCSI
Transport: Bulk
GUID: 12d114460000000000000000
Attached: No

Host: scsi1 Channel: 00 Id: 00 Lun: 00
Vendor: HUAWEI Model: SD Storage Rev: 2.31
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
Host scsi1: usb-storage
Vendor: HUAWEI Technology
Product: HUAWEI Mobile
Serial Number: None
Protocol: Transparent SCSI
Transport: Bulk
GUID: 12d114460000000000000000
Attached: No


Host: scsi3 Channel: 00 Id: 00 Lun: 00
Vendor: HUAWEI Model: SD Storage Rev: 2.31
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 02
Host scsi3: usb-storage
Vendor: HUAWEI Technology
Product: HUAWEI Mobile
Serial Number: None
Protocol: Transparent SCSI
Transport: Bulk
GUID: 12d114060000000000000000
Attached: Yes
Port: 1.1
Bus: 00:03.0-1.1

ktere GUID se tedy ma kde pouzit?

Modem se mi k internetu pripojil pouze jednou s pouzitim
hodnoty 0x1446 v sekci Custom USB device parameters( USB device Product ID )

Pote po rozpojeni a pokusu o opetovne navazani je v logu tato chybová hlaška


In file /tmp/ppp/peers/gprs: unrecognized option '/dev/usb/tts/0'

dev/usb/tts/0 - toto zarizeni opravdu neni v systemu pritomno

Proto bych chtel poprosit o trochu presnejsi popis

T.F.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: pá červenec 16, 2010 12:49 pm    Předmět: Citovat

Ano, 0x1406 je správně, protože 0x1446 má modem před přepnutím. K uchování souboru ve flash je nutné na konzoly ještě napsat
kód:
flashfs save && flashfs commit && flashfs enabled

_________________
Paměť je výsadou blbých. Chytrý nemá čas si pamatovat, chytrý musí vymýšlet.
Taky o mně říkají, že jsem flegmatik, ale mně to nevadí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pete



Založen: 11.9.2004
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: so červenec 17, 2010 8:45 am    Předmět: Citovat

Zde uvedeny postup mi na kombinaci WL-500g & 1.9.2.7-9-USB-1.71 & E1750(O2) funguje. Diky.

Vyrez z Diagnostic Info
kód:

USB devfs Devices

Device         : Location : Info
/dev/usb/tts/0 : 1.0 : Manufacturer="HUAWEI Technology" : Product="HUAWEI Mobile"
/dev/usb/tts/1 : 1.1 : Manufacturer="HUAWEI Technology" : Product="HUAWEI Mobile"
/dev/usb/tts/2 : 1.2 : Manufacturer="HUAWEI Technology" : Product="HUAWEI Mobile"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
penav



Založen: 4.8.2010
Příspěvky: 3
Bydliště: ústecký kraj

PříspěvekZaslal: st srpen 04, 2010 8:35 pm    Předmět: Citovat

Chtěl bych zde někoho alespoň trochu trpělivého požádat o vodítko, nasměrování či radu jak dle výše uvedeného modem zprovoznit.
Jestli to trochu chápu pak v administraci se vyplní dle screenu tři řádky CUSTOM ... a za typ se zadá conf soubor. Jak se k tomuto souboru
dostat a jak ho editovat to už jsem mimo mísu.
Dík za jakoukoli pomoc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
maxipes99



Založen: 5.8.2010
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2010 7:12 pm    Předmět: HUAWEI 1750 Citovat

Díky moc za návod. Modem ze současné akce od O2 (3.-4.8.) funguje bez problému. Pouze jsem si musel trochu nastudovat editaci souborů pomocí VI editoru. Alespoň jsem zase chytřejší, tolik to zase nebolelo. Je to jednoduché Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
penav



Založen: 4.8.2010
Příspěvky: 3
Bydliště: ústecký kraj

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2010 8:41 pm    Předmět: Citovat

Jsem rád, že ti to funguje, kdyby ses ale trochu rozepsal, uvítali by to jistě mimo mě i ostatní Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
maxipes99



Založen: 5.8.2010
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2010 9:23 pm    Předmět: Modem O2 Citovat

Samozřejmě se můžu trochu rozepsat, ale chce si to něco i najít, aby jsi věděl co děláš (alespoň nepatrně) Wink

Nejdříve se přihlásíš pomocí telnetu k routeru:
telnet 192.168.1.1 (uveď adresu svého routeru)
user: admin
pass: XXXXXXXXX (doplň heslo)

Napiš (spustíš linuxový VI editor):
vi /usr/local/etc/usb_modeswitch.conf

Po zobrazení souboru stiskni "i" a odroluj nejlépe nakonec a ze schránky ve Windows pravým tlačítkem zkopíruj níže uvedený text:

DefaultVendor= 0x12d1
DefaultProduct= 0x1446

TargetVendor= 0x12d1
TargetProduct= 0x1001

# only for reference
MessageEndpoint=0x01

MessageContent="55534243000000000000000000000011060000000000000000000000000000"

Stiskni ESC a následně stiskni Shift + :
Potom napiš: wq a stiskni ENTER

Dostaneš se zpět a vlož příklaz k uložení do flash paměti (samořejmě ENTREM potvrď):

flashfs save && flashfs commit && flashfs enabled

Telnet můžeš ukončit a teď už pouze ve webovém rozhraní nakonfiguruješ viz obrázek výše (v příspěvku výše):

Konfigurace ve webovém rozhraní:
GPRS/EDGE/HSDPA

APN internet
*99***1#
115200

0x12d1
0x1406
2048

Modem type: User config at /usr/local/etc/usb_modeswitch.conf

Samozřejmě uložit a restart modemu Wink Toť vše. Pokud někdo neví například jak spustit TELNET, tak ať raději někoho požádá o nastavení na dálku Wink Opravdu víc podrobně to asi nelze;-)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dali



Založen: 28.9.2008
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: pá srpen 06, 2010 9:00 am    Předmět: Citovat

Funguje, super. Jenom upřesnění po editaci a zmáčknutí esc napsat :wq!
Ať to někoho nemate, Shift + : je celkem zavádějící.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Náš USB firmware Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com