Obsah fóra koppel.cz koppel.cz
Díky, krtku...
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

ASUS WL500gx a torrenting

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
misut22
CDMA geek


Založen: 20.12.2008
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2008 11:02 am    Předmět: ASUS WL500gx a torrenting Citovat

lze provozovat torrenting i na deluxe asusu? Diky za info.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 30.6.2002
Příspěvky: 1233
Bydliště: Prague, Czech republic

PříspěvekZaslal: so prosinec 20, 2008 10:09 pm    Předmět: Citovat

Jiste...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
misut22
CDMA geek


Založen: 20.12.2008
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: po prosinec 22, 2008 4:42 pm    Předmět: Citovat

admin napsal:
Jiste...

supr a zmakne si to nastavit i uzivatel kterej vubec nerozumi linuxu a asuse nastavuje jen pres webove rozhrani?
Dale bych se rad zeptal - aktualizoval jsem na asusu fw. 1.71 a kdyz si z prace prinesu sluzebni notebook ktery je v praci v domene, tak se doma na asuse normal pripojim, ale kdyz si router vyhledam a chci se sambou pripojit na nejaky sdileny disk, tak mi to vyhodi prihlaseni jako guest a chce to heslo. Jeste dodam ze domaci stolni pc a asus je v grupe "skupina". Lze toto nejak nastavit? Predem dekuji:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
misut22
CDMA geek


Založen: 20.12.2008
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: pá prosinec 26, 2008 5:51 pm    Předmět: Citovat

misut22 napsal:
admin napsal:
Jiste...

supr a zmakne si to nastavit i uzivatel kterej vubec nerozumi linuxu a asuse nastavuje jen pres webove rozhrani?
Dale bych se rad zeptal - aktualizoval jsem na asusu fw. 1.71 a kdyz si z prace prinesu sluzebni notebook ktery je v praci v domene, tak se doma na asuse normal pripojim, ale kdyz si router vyhledam a chci se sambou pripojit na nejaky sdileny disk, tak mi to vyhodi prihlaseni jako guest a chce to heslo. Jeste dodam ze domaci stolni pc a asus je v grupe "skupina". Lze toto nejak nastavit? Predem dekuji:)


nikdo mi neporadi?Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BoTL
CDMA maniac


Založen: 17.9.2006
Příspěvky: 168

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2008 8:50 pm    Předmět: Citovat

misut22 napsal:
...
nikdo mi neporadi?Sad


Chování notebooku je podle toho jak jsem pochopil nastavení Samby vázané na nastavení v souboru smb.conf.
V sekci [global] tohoto souboru bývá většinou ve výchozím stavu: ...

guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = yes

Protože notebook je součástí domény a samba je nastavena na sdílené zabezpečení, notebook při připojení ke sdílenému prostředku zobrazí přihlašovací dialog pro účet quest. Tento účet bývá ve Windows zakázaný.
Změnu zabezpečení lze provést editací smb.conf security=user.
Pak už samba pracuje s uživatelskými účty (nejedná se ale o uživatelské účty Windows), což je ale složitější.
Předpokládám, že při potvrzení dialogu na notebooku se ke sdílení připojíte.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
misut22
CDMA geek


Založen: 20.12.2008
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: st leden 14, 2009 10:31 am    Předmět: Citovat

supr, dekuji za navod - smb.conf jsem editoval a mam jeste pro Vas linuxaky jeste dalsi pitomy dotaz. Jak vse ulozim? Kdyz jsem to zkousel pres web rozhrani - APPLY - FINISH - Save&Restart tak router nabehl opet s def. nastavenim smb.conf. Dekuji M..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BoTL
CDMA maniac


Založen: 17.9.2006
Příspěvky: 168

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2009 1:28 pm    Předmět: Citovat

misut22 napsal:
supr, dekuji za navod - smb.conf jsem editoval a mam jeste pro Vas linuxaky jeste dalsi pitomy dotaz. Jak vse ulozim? Kdyz jsem to zkousel pres web rozhrani - APPLY - FINISH - Save&Restart tak router nabehl opet s def. nastavenim smb.conf. Dekuji M..


No já taky nejsem linuxák. Podle toho co píšete asi používáte Sambu, která je součástí firmware routeru. Ještě bych upozornil, pokud měníte nastavení smb.conf share=user, pak by bylo vhodné změnit i
guest only=no.
Pro zachování provedených změn se před restartem routeru musí snad provést v telnet konzoli roteru:
flashfs save
flashfs commit
flashfs enable
Ale jsou tam ještě nějaké další souvislosti se zachováním údajů, které zas tak podrobně neznám. Takže bez záruky.
Pro základní nastavení samby běžným uživatelem bych doporučoval použít návod v postupech a zbytečně si to nekomplikovat:

http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/USBDiskSharing/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
misut22
CDMA geek


Založen: 20.12.2008
Příspěvky: 15

PříspěvekZaslal: so leden 31, 2009 1:52 pm    Předmět: pokracovani trapeni:( Citovat

tak jsem udelal vse podle zmineneho navodu a porad mi to nejede. Sad
Urcity pokrok jsem ale zaznamenal, kdyz si ve win(vysledky hledani pocitacu) vyhledam ip adresu routeru, tak uz jen misto tabulky guest(zacerneno, neslo menit) a hesla muzu psat i do kolonky "uzivatelske jmeno" Nicmene prihlasovacima udajema pro roota se stejne neprihlasim:-((
pise to polozka bla bla neni pristupna, zrejme nemate dostatecna opravneni pro pristup k teto slozce....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com