Obsah fóra koppel.cz koppel.cz
Díky, krtku...
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Problém s GDI printers
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Snaker



Založen: 1.8.2007
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 1:54 am    Předmět: Problém s GDI printers Citovat

Tak po 24 hodinách šíleností, kdy můj malý chudáček Asus viděl asi 64 různejch druhů images, asi 4 distribuce OpenWRT a nevím co ještě Very Happy se podělím o to "KRASNE" jednoduché řešení Smile

kdo chce na Asusu provozovat levnou tiskárnu HP napr. LJ 1018
tak mu to nepujde dokud ...


Tady Oleg nahrál FW: http://oleg.wl500g.info/hplj/



cd /tmp
wget http://oleg.wl500g.info/hplj/usb_printerid
wget http://oleg.wl500g.info/hplj/sihp1018.dl
chmod +x usb_printerid
./usb_printerid /dev/usb/lp0 | grep -q FWVER || cat sihp1018.dl > /dev/usb/lp0


funguje i po vypnuti a zapnuti tiskarny Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Minutus



Založen: 17.1.2008
Příspěvky: 2
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2008 9:11 pm    Předmět: Citovat

perfektni navod, moc mi pomohl a vyresil problem ktery jsme mel. Uz jsem myslel ze to vzdam protoze linuxu moc nerozumim a nevedel jsme co stim.
Ma to jen jednu vadu. Bohuzel to nastaveni vypadne kdys tiskarna je dele vypnuta (treba prez noc). Routu behem te doby nijak nevipinam ani neprenastavuju. Proste druhy den musim tu sekvenci prikazu zadat znovu a netusim proc se to deje. Neznate nejake reseni jak to tzam opravdu dostat napevno??? Nebo alespon aby se to obcas samo obnovilo?? Dik za radu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
HarvyM



Založen: 17.5.2008
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: so květen 17, 2008 10:56 am    Předmět: Citovat

Minutus napsal:
perfektni navod, moc mi pomohl a vyresil problem ktery jsme mel. Uz jsem myslel ze to vzdam protoze linuxu moc nerozumim a nevedel jsme co stim.
Ma to jen jednu vadu. Bohuzel to nastaveni vypadne kdys tiskarna je dele vypnuta (treba prez noc). Routu behem te doby nijak nevipinam ani neprenastavuju. Proste druhy den musim tu sekvenci prikazu zadat znovu a netusim proc se to deje. Neznate nejake reseni jak to tzam opravdu dostat napevno??? Nebo alespon aby se to obcas samo obnovilo?? Dik za radu


ahoj, mám úplně stejný problém, podařilo se ti ho nějak vyřešit? díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Snaker



Založen: 1.8.2007
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: ne květen 18, 2008 1:17 pm    Předmět: Edited ... 100% funkční ... Citovat

Zdravím, chtěl bych zaslat "zdokonalený" plně funkční návod Smile

Takže, na FW Oleg/CDMA je potřeba mít připojený do USB flashdisk, protože Asus musí vidět FW pro tiskárnu a "flashfs save" ho do asusu neuloží kvůli velikosti.
To uděláme podle postupu na stránkách http://koppel.cz ... prostě takhle
citace:

Inicializace IPKG na USB disku / namountovani flasky jako OPT

1. zasuňte do routeru flash disk (Pozor! Veškerá případná data na něm při dalším procesu vezmou za své.)
2. telnet na my.router
3. wget http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/IPKG/prepareipkg.sh
4. chmod +x prepareipkg.sh
5. ./prepareipkg.sh 50 (Kde hodnota 50 je požadovaná velikost swapu v MB. 50 MB je vcelku ideální velikost.)
6. Hotovo.


Poté musíme stáhnout FW pro tiskárnu kterou máme.
Stáhneme z http://oleg.wl500g.info/hplj/ soubor s FW a soubor usb_printerid.

a teď samotný návod (snažil jsem se to napsat "jednoduše" doufám že srozumitelně.

1. "sihpXXXX.dl" a "usb_printerid" nakopirovat do /opt/lib/hotplug/. (kopíroval jsem přes WinSCP)
2. telnet na router, nalistovat do adresáře a "chmod +x usb_printerid"
3. vyrobit nový soubor, já osobně sem ho editnul normálně ve widlích a pak přes WinSCP nakopíroval do Asuse
Název souboru "hotplug.sh", vypadat by měl takto:
citace:

#!/bin/sh
LOG=/opt/var/log/hotplug.log
PRN_BIN=/opt/lib/hotplug/usb_printerid
PRN_FRM=/opt/lib/hotplug/sihp1018.dl
echo --------------- >> $LOG
date >> $LOG
echo $* >> $LOG
set >> $LOG
if [ "$ACTION" = "add" ] || [ "$1" = "usb" ] || [ "$DEVFS" = "/proc/bus/usb" ]; then
sleep 5
$PRN_BIN /dev/usb/lp0 | grep -q FWVER || cat $PRN_FRM > /dev/usb/lp0
echo "Printer OnLine" >> $LOG
else
echo "Printer OffLine" >> $LOG
fi
killall hotplug.sh


PRN_FRM=/opt/lib/hotplug/sihp1018.dl - doufám, že je jasné že toto je podle typu tiskárny Smile

4. "hotplug.sh" nakopirovat do /opt/sbin/hotplug
5. opět chmod +x hotplug.sh
6. do /tmp/local/sbin/post-boot je potřeba přidat script hotplug jako proces, takže:
v telnetím okně napíšeme
citace:

echo "/opt/sbin/hotplug/hotplug.sh" >> /proc/sys/kernel/hotplug

7. Samozřejmě flashfs save, flashfs commit a flashfs enable, reboot
8. Hotovo



Doufám, že to pomůže všem kterým vadilo stejně jako mě nutnost ručního uplodování FW do tiskárny Very Happy

Enjoy ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
phenomenon



Založen: 4.9.2006
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: ne červenec 20, 2008 11:19 am    Předmět: Citovat

Chtel bych se zeptat na ten hotplug: to je nejaky balicek ipkg, ktery je treba doinstalovat? Ja tam totiz zadnou slozku hotplug nemam. ( /opt/sbin/hotplug) - cili staci tu slozku jen vytvorit, nebo je treba neco doinstalovat?

Mam wl-500gx a fw 1.69...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirkasvitak



Založen: 29.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2008 9:22 pm    Předmět: Re: Edited ... 100% funkční ... Citovat

Snaker napsal:
Zdravím, chtěl bych zaslat "zdokonalený" plně funkční návod Smile

Takže, na FW Oleg/CDMA je potřeba mít připojený do USB flashdisk, protože Asus musí vidět FW pro tiskárnu a "flashfs save" ho do asusu neuloží kvůli velikosti.
To uděláme podle postupu na stránkách http://koppel.cz ... prostě takhle
citace:

Inicializace IPKG na USB disku / namountovani flasky jako OPT

1. zasuňte do routeru flash disk (Pozor! Veškerá případná data na něm při dalším procesu vezmou za své.)
2. telnet na my.router
3. wget http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/IPKG/prepareipkg.sh
4. chmod +x prepareipkg.sh
5. ./prepareipkg.sh 50 (Kde hodnota 50 je požadovaná velikost swapu v MB. 50 MB je vcelku ideální velikost.)
6. Hotovo.


Poté musíme stáhnout FW pro tiskárnu kterou máme.
Stáhneme z http://oleg.wl500g.info/hplj/ soubor s FW a soubor usb_printerid.

a teď samotný návod (snažil jsem se to napsat "jednoduše" doufám že srozumitelně.

1. "sihpXXXX.dl" a "usb_printerid" nakopirovat do /opt/lib/hotplug/. (kopíroval jsem přes WinSCP)
2. telnet na router, nalistovat do adresáře a "chmod +x usb_printerid"
3. vyrobit nový soubor, já osobně sem ho editnul normálně ve widlích a pak přes WinSCP nakopíroval do Asuse
Název souboru "hotplug.sh", vypadat by měl takto:
citace:

#!/bin/sh
LOG=/opt/var/log/hotplug.log
PRN_BIN=/opt/lib/hotplug/usb_printerid
PRN_FRM=/opt/lib/hotplug/sihp1018.dl
echo --------------- >> $LOG
date >> $LOG
echo $* >> $LOG
set >> $LOG
if [ "$ACTION" = "add" ] || [ "$1" = "usb" ] || [ "$DEVFS" = "/proc/bus/usb" ]; then
sleep 5
$PRN_BIN /dev/usb/lp0 | grep -q FWVER || cat $PRN_FRM > /dev/usb/lp0
echo "Printer OnLine" >> $LOG
else
echo "Printer OffLine" >> $LOG
fi
killall hotplug.sh


PRN_FRM=/opt/lib/hotplug/sihp1018.dl - doufám, že je jasné že toto je podle typu tiskárny Smile

4. "hotplug.sh" nakopirovat do /opt/sbin/hotplug
5. opět chmod +x hotplug.sh
6. do /tmp/local/sbin/post-boot je potřeba přidat script hotplug jako proces, takže:
v telnetím okně napíšeme
citace:

echo "/opt/sbin/hotplug/hotplug.sh" >> /proc/sys/kernel/hotplug

7. Samozřejmě flashfs save, flashfs commit a flashfs enable, reboot
8. Hotovo



Doufám, že to pomůže všem kterým vadilo stejně jako mě nutnost ručního uplodování FW do tiskárny Very Happy

Enjoy ...




Jakým způsobem nakopíruji ty soubory přes ten WinSCP vůbec mi to nejde.
Jináč všechno chápu akorád tuto proč mi to tam nejde.
Zpustím WinSCP a tam zadám ip adresu 192.168.1.1 ta ip je routeru jmeno a heslo a vůbec se to nepřipojí.Píše to Sítová chyba:spojení odmítnuto.Má se ten program WinSCP nějak nastavit nebo jak to tam nakopíruji mě to jde až do bodu:
1. zasuňte do routeru flash disk (Pozor! Veškerá případná data na něm při dalším procesu vezmou za své.)
2. telnet na my.router
3. wget http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/IPKG/prepareipkg.sh
4. chmod +x prepareipkg.sh
5. ./prepareipkg.sh 50 (Kde hodnota 50 je požadovaná velikost swapu v MB. 50 MB je vcelku ideální velikost.)
6. Hotovo.
Provede to vše ale jak dál?????????????????????????????


jirka.svitak@email.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2008 9:39 pm    Předmět: Citovat

WinSCP vyzaduje ssh server na asusu. Tusim, ze je tam script configuressh, ktery ho nakonfiguruje a po restartu by mel bezet.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirkasvitak



Založen: 29.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2008 10:44 pm    Předmět: Citovat

engy napsal:
WinSCP vyzaduje ssh server na asusu. Tusim, ze je tam script configuressh, ktery ho nakonfiguruje a po restartu by mel bezet.


A s jakým frimwerem to jde od olega mi to nejde WL500gp-1.9.2.7-10.trx

Tak s jakým to pude?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirkasvitak



Založen: 29.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: ne červenec 27, 2008 11:39 pm    Předmět: Citovat

engy napsal:
WinSCP vyzaduje ssh server na asusu. Tusim, ze je tam script configuressh, ktery ho nakonfiguruje a po restartu by mel bezet.


Už mi to jde s frimwarem od kopela WL500gp-1.9.2.7-10-USB-1.69.trx

configuressh a pak ostatní vše sem nakopíroval podle Snakera ale nefunguje mi to vůbec jako by to chtělo tisknout asi tak 10 min a ikona zmizí a v tiskárně není nic jo a tiskárnu mám HP 1000.
Stahnul jsem všechno na ni sihp1000.dl usb_printerid a pak udělal soubor hotplug.sh -
#!/bin/sh
LOG=/opt/var/log/hotplug.log
PRN_BIN=/opt/lib/hotplug/usb_printerid
PRN_FRM=/opt/lib/hotplug/sihp1018.dl
echo --------------- >> $LOG
date >> $LOG
echo $* >> $LOG
set >> $LOG
if [ "$ACTION" = "add" ] || [ "$1" = "usb" ] || [ "$DEVFS" = "/proc/bus/usb" ]; then
sleep 5
$PRN_BIN /dev/usb/lp0 | grep -q FWVER || cat $PRN_FRM > /dev/usb/lp0
echo "Printer OnLine" >> $LOG
else
echo "Printer OffLine" >> $LOG
fi
killall hotplug.sh

prostě vše co tu snaker píše a nicnefunguje.Akorád mi funguje ten první návod ale když tiskárnu vypnu nebo toho asuse tak mi to zase nefunguje vše se musí dělat znova.Tuto funguje:

cd /tmp
wget http://oleg.wl500g.info/hplj/usb_printerid
wget http://oleg.wl500g.info/hplj/sihp1000.dl
chmod +x usb_printerid
./usb_printerid /dev/usb/lp0 | grep -q FWVER || cat sihp1018.dl > /dev/usb/lp0

Nevýte někdo kdo by udělal do frimweru tuto tiskárnu myslím integroval aby fungovala.Nebo už rovnou všechny co jsou tady aby to bylo http://oleg.wl500g.info/hplj/
Volal jsem i do asusu a tam miřekli že to tam nedaj od asusu frimwer má cca 7.5mb a od kopela nebo olega cca 3.9mb tak by se to tam mělo vejít.

Díky všem Jirka jirka.svitak@email.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
HarvyM



Založen: 17.5.2008
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: po červenec 28, 2008 10:20 am    Předmět: Citovat

když na to příjdeš tak mi taky dej vědět, třeba sem; mě to taky po restartu nebo odpojení tiskárny nefunguje Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: po červenec 28, 2008 11:23 am    Předmět: Citovat

Je potreba zkontrolovat, jestli je po restartu spravne nastaven vas hotplug v /proc/sys/kernel/hotplug "cat /proc/sys/kernel/hotplug" a pak ho zkuste spustit rucne /opt/sbin/hotplug/hotplug.sh, pripadne zkontrolvat log toho vaseho hotplugu "cat /opt/var/log/hotplug.log". Pravdepodobne je na jednom z mist chyba.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirkasvitak



Založen: 29.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: út červenec 29, 2008 1:57 pm    Předmět: Citovat

engy napsal:
Je potreba zkontrolovat, jestli je po restartu spravne nastaven vas hotplug v /proc/sys/kernel/hotplug "cat /proc/sys/kernel/hotplug" a pak ho zkuste spustit rucne /opt/sbin/hotplug/hotplug.sh, pripadne zkontrolvat log toho vaseho hotplugu "cat /opt/var/log/hotplug.log". Pravdepodobne je na jednom z mist chyba.




asus login: admin
Password:
[admin@asus root]$ /proc/sys/kernel/hotplug
-sh: /proc/sys/kernel/hotplug: Permission denied
[admin@asus root]$ cat /proc/sys/kernel/hotplug
/sbin/hotplug
[admin@asus root]$ /opt/sbin/hotplug/hotplug.sh
-sh: /opt/sbin/hotplug/hotplug.sh: Permission denied
[admin@asus root]$ cat /opt/var/log/hotplug.log
cat: /opt/var/log/hotplug.log: No such file or directory
[admin@asus root]$

dělal jsem to podle snakerova návodu a nefunguje mi to jen ten 1 návod ale po vypnutí to zase nejde. tak už fakt nevím co stím.Co kdyby to někdo dal přímo do frimweru asuse všechny ty tiskárny s teto adresy:
http://oleg.wl500g.info/hplj/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: út červenec 29, 2008 3:21 pm    Předmět: Citovat

Vzdyt je to videt.
1) V /proc/sys/kernel/hotplug nemate odkaz na ten vas hotplug.
2) /opt/sbin/hotplug asi nema nastaveny flag, ze je spustitelny (chmod atd).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirkasvitak



Založen: 29.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: út červenec 29, 2008 3:52 pm    Předmět: Citovat

engy napsal:
Vzdyt je to videt.
1) V /proc/sys/kernel/hotplug nemate odkaz na ten vas hotplug.
2) /opt/sbin/hotplug asi nema nastaveny flag, ze je spustitelny (chmod atd).


tomuto nerozumím:2. telnet na router, nalistovat do adresáře a "chmod +x usb_printerid" a pak kam přesně to nakopírovat sihpXXXX.dl" a "usb_printerid" nakopirovat do /opt/lib/hotplug/ přes te WinSCP
je tu jen kořen a vněm složky bin,dev,etc,home,lib,mnt,opt,proc,sbin,tmp,usr,var,www a já nevidím tu flešku ani nisc jineho tak jsem musel v /opt/lib/ udělat adresář hotplug

a pak to same s tím posledním souborem? akopirovat do /opt/sbin/ to tam taky vytvořím hotplug adresář? Nebo jak to myslí Snaker.

Je nějaká možnost ten frimwer integrovat přímo do asuse????
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: út červenec 29, 2008 3:56 pm    Předmět: Citovat

2) Doporucuju precist jeste jednou. Problem je v hotplug.sh a jeho "x" flagem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com