Obsah fóra koppel.cz koppel.cz
Díky, krtku...
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

80GB USB HDD a Asus WL-500gP
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
beitlj
CDMA geek


Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 25
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: st září 12, 2007 6:46 am    Předmět: 80GB USB HDD a Asus WL-500gP Citovat

DD vsem,
rad bych pripojil 2.5 " 80GB USB HDD Teac k memu routeru. Jaky filesys je nejlepsi ? FAT32, NTFS ... Potrebuji na nej zapisovat pres ftp ...
Dale mam dotaz ohledne rozjeti ipkg a dalsich veci, napr. torrentingu. Jak tento disk upravit tak aby to na nem bezelo, postupoval jsem podle navodu popsanych zde ( sice jsou jen pro USB flashdisky ) a nejak mi to nejde, dostanu se do vytvoreni partitions a filesystemu a po rebootu po zadani "df" se mi nezobrazi vytvorene partitions ..
Nevite jak na to ?

Diky.

HonzaB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
spamoid
CDMA maniac


Založen: 2.11.2005
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: st září 12, 2007 1:32 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,
mrkni na muj posledni prispevek zde http://koppel.cz/conferences/viewtopic.php?t=1560 - popisuju tam, jak rozdei 80GB disk na 3 oddily tak, aby se na nej dalo zapisovat a fungovalo IPKG (konkretne WGET) Wink
Hodne stesti a kdyby jsi mel dotaz, dej vedet Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
beitlj
CDMA geek


Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 25
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: st září 12, 2007 2:54 pm    Předmět: Citovat

po editaci init usb se mi zobrazuje porad stejne hlaseni, po zadani df

[honza@AsusWL500 harddisk]$ df
Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 2944 2944 0 100% /
[honza@AsusWL500 harddisk]$ mkdir /opt/tmp
mkdir: Cannot create directory `/opt/tmp': Read-only file system

Jako kdyby se nic nevytvorilo a to jsem postupoval dle odkazu ktery ste uvedl ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
spamoid
CDMA maniac


Založen: 2.11.2005
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 8:24 am    Předmět: Citovat

A mate naformatovano tu uloznou cast disku na FAT32? NTFS je read only...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
beitlj
CDMA geek


Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 25
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 11:35 am    Předmět: Citovat

Tak cely disk je cisty bez partition ....
Muj postup :
1. Disk USB zformatuju na primarni FAT32
2. pripojim k routeru a restartuju router
3. pres Putty se pripojim a zacnu postupovat dle navodu na ipkg

kód:

fdisk /dev/discs/disc0/disc < enter >
d < enter >
n < enter >
p < enter >
1 < enter >
< enter >
+64M < enter >
n < enter >
p < enter >
2 < enter >
< enter >
+20M < enter >
t < enter >
2 < enter >
82 < enter >
w < enter >


parametr d smaže ale vše ...

asi postupuju spatne .... Wink

po sekvenci prikazu na vytvoreni dvou linux oddilu ( swap + filesys ) bych si mel vytvorit jeste treti oddil s FAT32 ??? ... ted mi to doslo ...

Jinak jsem na root.cz nasel howto k vim-u a uz se zacinam orientovat ... Wink

A jeste ... V navodu na ipkg je tohle :
kód:

Obsah:
#!/bin/sh
mount /dev/discs/disc0/part1 /opt < enter >
swapon /dev/discs/disc0/part2 < enter >

chmod +x init.usb
./init.usb


Predpokladam, ze posledni prikazy se do init.usb nepridavaji, ze se zadavaji v prikazove lajne rucne nebo je to jinak ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
spamoid
CDMA maniac


Založen: 2.11.2005
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 12:11 pm    Předmět: Citovat

To beitlj: v me verzi navodu na foru je popsana cast i co s ostatnim mistem na disku.
A ano, ty dva posledni radky jsou na prikazove radce Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
beitlj
CDMA geek


Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 25
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 12:47 pm    Předmět: Citovat

to spamoid : No tak je prda Very Happy ja ten Vas navod nedocetl do konce ...
Jakmile sem narazil na editace ve vimu tak jsem ukoncil cetbu a zacal se pidit po nejakem howto vim a zapomel jej docist ...

Tak to se velice omlouvam .... Za zbytecny thread ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
spamoid
CDMA maniac


Založen: 2.11.2005
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: pá září 14, 2007 9:31 am    Předmět: Citovat

Takze to funguje? To je super!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
beitlj
CDMA geek


Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 25
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: po září 17, 2007 12:54 pm    Předmět: Citovat

JJJ funguje ale s 512 MB flaskou ... Wink Uz jsem patral a dopatral jsem se, ze je podporovany ViPower suplik ... Takze dneska pripojim 80 GB disk v tomto supliku a budu laborovat ...
A propo pouzivam posledni Oleguv firmware ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
spamoid
CDMA maniac


Založen: 2.11.2005
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: po září 17, 2007 2:49 pm    Předmět: Citovat

Ja pouzivam posledni mistni FW (mam 4G modem, tedy musim Wink ) a mel jsem 2,5" ramecek (ani nevim od jake firmy) za asi 300Kc a funguje to na 100%.
Tak kdyby neco, dej vedet Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
beitlj
CDMA geek


Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 25
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: po září 17, 2007 5:33 pm    Předmět: Citovat

Tak to facha ....

Co kdyz zbyvaji misto na HDD zformatuji na ext2 ci ext3 ? Budu na ni moci pres FTP zapisovat ? Idea
Mit formatovano 76 GB na FAT32 mi prijde trochu z ruky, nehlede ze chci nastavit na jednotlive adresare prava pro jednotlive users ... ( teda jen pro moji drahou polovicku ) Wink

jjjj, 4G modem a CDMA modemy na tom fachaji dobre, taky sem to pouzival ... Wink Ale od te dony co bydlim v MB a mam inet od mistniho poskytovatele tak pouzivam Oleguv firmware ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
spamoid
CDMA maniac


Založen: 2.11.2005
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 7:38 am    Předmět: Citovat

Myslim, ze kdyz zbytek das na jakykoliv linuxovy format, tak to bude fungovat na 100% i s pravama. Ja tam mam FAT32, protoze ten disk cas od casu pripojim k booku s WinXP a potrebuju ty data stahnout a pomazat, takze je pro me FAT32 lepsi Smile A prava taky neresim Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
beitlj
CDMA geek


Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 25
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 8:14 am    Předmět: Citovat

Jasne, pak FAT32 je nejlepsi reseni, ale ja tam chcu mit odswapovane users dokumenty + f**k outlook *.pst useru ...
A ten disk ja nikam netaham pac mam dva, jeden firemni a s nim to nefungovalo ( Teac ) a pak koupeny zvlast HDD ( 80 GB Hitaschi + ViPower supl ) a dalsi ext 320 GB SATA II v supliku, skoda ze nema eth rozhranni, ma jen usb a extsata ).
Diky za pomoc, "spamoide" .... Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
spamoid
CDMA maniac


Založen: 2.11.2005
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 4:59 pm    Předmět: Citovat

Neni vubec zac, hlavne, ze to funguje Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
beitlj
CDMA geek


Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 25
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: st září 26, 2007 5:14 pm    Předmět: Citovat

Tak jsem z5, uz mi funguje 80GB HDD, samba, transmission, nic vic nepotrebuju.
Jen obecne : na disku jsem dle postupu na http://wl500g.info/showthread.php?t=10307 rozdelil disk na 3 oddily ( 512MB pro SWAP, 1024 MB pro OPT a zbytek pro data ) ... Neinstaloval jsem Sambu2 ale nechal puvodni a zeditoval smb.conf dle dalsiho prispevku na http://wl500g.info/showthread.php?t=5909, zformatovane oddily jsou na linuxu, zadny FAT32, NTFS a pres sambu lze na cca 72GB oblasti zapisovat a mazat.
Pres IPKG jsem nainstaloval jen ipkg, mc, cron, transmission a to je vse. Zkousel jsem laborovat se Sambou2 ale bez uspechu, pro me ucely mi vyhovuje puvodni verze Samby. Mozna ze doinstalim nejake utilitky
Tot vse, jeste jednou dekuju ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com