Obsah fóra koppel.cz koppel.cz
Díky, krtku...
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

WGET s moznosti cookies
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
spamoid
CDMA maniac


Založen: 2.11.2005
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: po leden 14, 2008 9:14 am    Předmět: Citovat

To miktt: o par prispevku vys je navod, jak to uchodit... Kdyby jsi mel problem, napis Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
miktt



Založen: 13.1.2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2008 8:20 pm    Předmět: Citovat

Dík, mám k Asusu připojen Harddisk, rozdělen na dvě partition (FAT32) Asus si v part0 vytvořil složky "ETC" a "share" Do podsložky "Download" ve složce "Share" se ukládají soubory které zadám do programu "DownoadMaster". Bohužel jen po jednom a soubory ve frontě se stahují najednou.

Jak se připojím na telnet?
do příkazového řádku napíši telnet a spustí se, pokud napíšu 192.168.1.1 napíše to "neplatný příkaz"
Nejde to popsat a provést trochu jinak?? Např. z Total Commanderu?


Naposledy upravil miktt dne út leden 15, 2008 8:44 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kully
CDMA maniac


Založen: 20.12.2007
Příspěvky: 57

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2008 8:43 pm    Předmět: Citovat

miktt napsal:
Dík, mám k Asusu připojen Disk, rozdělení na dvě partition (FAT32) Asus si v part0 vytvořil složky "ETC" a "share" Do podsložky "Download" ve složce "Share" se ukládají soubory které zadám do programu "DownoadMaster". Bohužel jen po jednom a soubory ve frontě se stahují najednou.

Jak se připojím na telnet?
do příkazového řádku napíši telnet a spustí se pokud napíšu 192.168.1.1 napíše to "neplatný příkaz"
Nejde to popsat a provést trochu jinak?? Např. z Total Commanderu?


Pripojenim pres telnet na router se provadi prikazem "o", tedy o 192.168.1.1
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
miktt



Založen: 13.1.2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: st leden 16, 2008 7:54 pm    Předmět: Citovat

Tak jsem se připojil na telnet, postupuji podle návodu: http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/IPKG/
Ale ztroskotám na vytváření oddílů (bod 4)
Napíše mi to :
The number of cylinders for this disk is set to 14946.
There is nothing wrong with that, but this is larger than 1024,
and could in certain setups cause problems with:
1) software that runs at boot time (e.g., old versions of LILO)
2) booting and partitioning software from other OSs
(e.g., DOS FDISK, OS/2 FDISK)
(připojen mám zformátovaný disk 120GBa FAT 32, primární oddíl )

Tak jsem se dostal až k bodu 7.
Zde není vůbec popsáno ,jak z vi editoru:
Dám "Esc" pak "Z" a"Z", poté "Tabelátor" ten mě přepne do spodní řádky
Tam zadám "Mad" a stiskni "ENTER" tímuložím soubor a dostanu se z vi editoru

Při vytváření adresářů"mkdir /opt/tmp" mi to píše že disk je jen read only nevíte co s tím??


Naposledy upravil miktt dne ne leden 27, 2008 10:32 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
miktt



Založen: 13.1.2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2008 12:06 pm    Předmět: Citovat

Já to vzdávám. Tento návod bohužel není napsán pro laiky.
Také dost nechápu, proč od naformátování a rozdělení se to vše nedá zabalit a poté rozbalit na připravený disk


Naposledy upravil miktt dne ne leden 27, 2008 10:34 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
spamoid
CDMA maniac


Založen: 2.11.2005
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2008 4:23 pm    Předmět: Citovat

To miktt: zkus se pripojit k Asusu pres WinSCP (volne ke stazeni), je to neco jako Total Commander, ale umi se to pripojit jako Telnet k routeru, takze tam muzete prochazet adresare, soubory a ty i modifikovat, take tak prava - zkus to pouzit a mrkni, co tam mas...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 30.6.2002
Příspěvky: 1233
Bydliště: Prague, Czech republic

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2008 7:54 pm    Předmět: Citovat

spamoid napsal:
To miktt: zkus se pripojit k Asusu pres WinSCP (volne ke stazeni), je to neco jako Total Commander, ale umi se to pripojit jako Telnet k routeru, takze tam muzete prochazet adresare, soubory a ty i modifikovat, take tak prava - zkus to pouzit a mrkni, co tam mas...

Poznamka: WinSCP funguje jen s aktivovanym SSH.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
miktt



Založen: 13.1.2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2008 9:40 pm    Předmět: Citovat

Zdar, stáhl jsem WinSCP. pokus se 120MB klíčenkou
Mám na disku tyto adresáře:
ftp_pub
ftp_pvt
lost+found
part1
a soubor init.usb (nechápu jak jsem ho vytvořil, ale je tam s tímto obsahem:
#!/bin/sh
mount /dev/discs/disc0/part1 /opt
swapon /dev/discs/disc0/part2

V žádném adresáři nic není

Kontrola (přes Putty):
[admin@asus root]$ df
Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 3008 3008 0 100% /
/dev/discs/disc0/part1 85528 4131 76981 5% /tmp/harddisk
[admin@asus root]$
[admin@asus root]$ free
total used free shared buffers
Mem: 30236 13084 17152 0 1768
Swap: 0 0 0
Total: 30236 13084 17152
[admin@asus root]$

Pokud pokračuji dál tak to napíše:
[admin@asus root]$ mkdir /opt/tmp
mkdir: Cannot create directory `/opt/tmp': Read-only file system
(ve správci disků je disk 86M a 31M) oba v pořádku, neznámý oddíl)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2008 10:26 pm    Předmět: Citovat

A verze vaseho firmwaru? init.usb musi mit x priznak (chmod +x init.usb) a radky nesmi byt ukoncene CRLF, ale jen, myslim, LF.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
miktt



Založen: 13.1.2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2008 8:16 am    Předmět: Citovat

Firmw. je http://koppel.cz/cdmawifi/download/167/WL500gp-1.9.2.7-8-USB-1.67.trx , USB modem nemám, používám WAN port pro připojení na internet
na init.usb kouknu až doma
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2008 9:03 am    Předmět: Citovat

Kazdopadne ho zkuste spustit rucne /tmp/harddisk/init.usb
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
miktt



Založen: 13.1.2008
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: so leden 26, 2008 1:08 pm    Předmět: Citovat

Pánové vyvěste prápory dostal jsem se dále
Adresa z bodu 16 nejde stáhnout. Je tam novější soubor:
http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/uclibc-opt_0.9.28-13_mipsel.ipk
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: so leden 26, 2008 6:43 pm    Předmět: Citovat

Prpravil jsem script, ktery staci spustit a dat mu jako parametr velikost swap a zbytek udela sam. Az to admin zkusi, tak ho nekam da.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
chito
CDMA geek


Založen: 8.3.2008
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: so březen 08, 2008 3:27 pm    Předmět: Citovat

engy napsal:
Prpravil jsem script, ktery staci spustit a dat mu jako parametr velikost swap a zbytek udela sam. Az to admin zkusi, tak ho nekam da.


přesně něco takového bych potřeboval. Jsi fakt borec Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: so březen 08, 2008 5:57 pm    Předmět: Citovat

engy napsal:
Prpravil jsem script, ktery staci spustit a dat mu jako parametr velikost swap a zbytek udela sam. Az to admin zkusi, tak ho nekam da.

http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/IPKG/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com