Obsah fóra koppel.cz koppel.cz
Díky, krtku...
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Digital I/O
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Máte zájem o tutu funkci?
ANO
100%
 100%  [ 6 ]
NE
0%
 0%  [ 0 ]
JE TO BLBOST
0%
 0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 6

Autor Zpráva
jurasek
CDMA geek


Založen: 21.1.2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: ne leden 21, 2007 6:01 pm    Předmět: Digital I/O Citovat

Chtěl bych se zeptat neuvažoval tady někdo o digitálních vstupech a výstupech, jde mi třeba o zapínání různých spotřebičů přes web rozhraní, s web rozhraním bych problém neměl, to bych zvládl, ale nevím jak připojit vstupy, napadlo mě rozhraní RS232, minimálně signály DTR a podobně, nebo je nějaká jiná možnost? zkuste mě nakopnout diky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 30.6.2002
Příspěvky: 1233
Bydliště: Prague, Czech republic

PříspěvekZaslal: ne leden 21, 2007 11:54 pm    Předmět: Citovat

Podarilo se mi na Tchajwanu prosadit vyrobu IP ovladatelne zasuvky. Takze to by pripadne slo pouzit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: po leden 22, 2007 9:02 am    Předmět: Citovat

Nebo take http://www.papouch.com/shop/scripts/_list.asp?kat=2&pages=1 . Pouzit ethernetove moduly, nebo rs232+prevodnik. Pokud poslete komunikacni program v C pro linux, tak ho klidne prelozim.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jurasek
CDMA geek


Založen: 21.1.2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: po leden 22, 2007 1:20 pm    Předmět: Citovat

jestě jsem nasel tohle http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUDP/IgorPlug-UDP%20(AVR).htm, ale musel bych to přeprogramovat, problém je v tom že ja AVR nedělám
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
devyx
CDMA geek


Založen: 23.11.2006
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: st leden 24, 2007 5:49 pm    Předmět: Citovat

Na ovladani pomoci routeru je asi nejlepsi seriove rozhrani a k nemu pripojeny PIC/ATMEL ci jiny jednocip se seriovym portem.

Jinak pokud vim, tak v WL-500GX jsou uvnitr na headeru asi 2 GPIO piny, ktere by se daly pouzit primo (samozrejme s nutnosti rozlozit router a pri spatnem reseni treba i zlikvidovat), pripadne seriovy port (ciste RxD, TxD).
Pripadne lze pripojit nejaky prevodnik do USB.

Na ciste ovladani spotrebicu je v amaterskych podminkach lepsi si koupit spis
Edimax bez wifi http://www.computershop.cz/eshop/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=3106&stiplname=edimax-br-6104k-router-switch4x
ktery je precijen levnejsi, takze kdyz ho clovek znici, tak se tolik neplacne prez kapsu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jurasek
CDMA geek


Založen: 21.1.2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 4:50 am    Předmět: Citovat

no jestě mě napadlo, jestli by se nedalo ovládat ledku power, nemusel bych asuska ani rozebírat
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
devyx
CDMA geek


Založen: 23.11.2006
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 4:46 pm    Předmět: Power LED Citovat

To je sice možné, ale připojit se na led je bez rozebrání asusu celkem problém (a o použitelnosti zpětné optické detekce bych pochyboval)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jurasek
CDMA geek


Založen: 21.1.2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 8:05 pm    Předmět: Citovat

tak se snažím nějak ovládat GPIO ale na nic sem nepřišel nemáte nekdo nejký typy?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 10:09 pm    Předmět: Citovat

jurasek napsal:
tak se snažím nějak ovládat GPIO ale na nic sem nepřišel nemáte nekdo nejký typy?

Doporucuju stahnout zdrojovky, kouknout se do souboru rc/watchdog.c na #define LED_CONTROL(led,flag) gpio_write("/dev/gpio/out", led, flag)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jurasek
CDMA geek


Založen: 21.1.2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 3:10 pm    Předmět: Citovat

takže jsem se rozhodl pro toto řešení, připojit se na interní seriový kanál, a k němu připojit například 8051, na seriový kanál jsem schopen zapisovat pomocí telnetu. ted resim problém jak zapisovat na seriový kanál z webového rozhraní, chtěl jsem použít cgi skript, a HTTP server přístupný z venku, HTTP sem nainstaloval, ale nemůžu spustit žádný cgi skript, nevíte někdo o nejakém návodu, HTTP pužívám lighttpd ale cgi skript mi to nechce vykonat, zobrazí jeho obsah. do budoucna bych chtěl řídit více I/O, či přidat teploměr nebo jiné kokotinky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jurasek
CDMA geek


Založen: 21.1.2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 3:55 pm    Předmět: Citovat

jeste jeden dotaz dá se nějak změnit soubor v HTML administraci, třeba změnit obrázek v halavičce administrace
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kulich
CDMA geek


Založen: 21.12.2004
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 6:21 pm    Předmět: rs232 Citovat

a co se kouknout zde http://wl500g.info/showthread.php?t=1993&highlight=RS232
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jurasek
CDMA geek


Založen: 21.1.2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: čt únor 15, 2007 6:55 am    Předmět: Re: rs232 Citovat

kulich napsal:
a co se kouknout zde http://wl500g.info/showthread.php?t=1993&highlight=RS232


no vyřešit připojení RS232 není problém problém je v tom jak jej ovládat z www
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kulich
CDMA geek


Založen: 21.12.2004
Příspěvky: 44

PříspěvekZaslal: čt únor 15, 2007 8:09 am    Předmět: Citovat

jurasek napsal:
jeste jeden dotaz dá se nějak změnit soubor v HTML administraci, třeba změnit obrázek v halavičce administrace

Obrázky jsou v adresářy /www/graph
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jurasek
CDMA geek


Založen: 21.1.2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: čt únor 15, 2007 11:30 am    Předmět: Citovat

kulich napsal:
jurasek napsal:
jeste jeden dotaz dá se nějak změnit soubor v HTML administraci, třeba změnit obrázek v halavičce administrace

Obrázky jsou v adresářy /www/graph


ano to vím ale jakým způsobem je mam přepsat, píše mi to read only system
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com