Obsah fóra koppel.cz koppel.cz
Díky, krtku...
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Web server na USB Flashdisku
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
madmucho
CDMA maniac


Založen: 12.12.2004
Příspěvky: 64
Bydliště: Karlovy Vary

PříspěvekZaslal: po září 03, 2007 10:17 pm    Předmět: Tak neco mam Citovat

Tak mam neco pripraveno potreboval bych slyset nejaky nazor jak to co nejjednodušeji dostat k uzivately nenasel sem zpusob jak to prenest jako obraz, respektive prenest to jako neco co se pusti a flešku si to nafatuje a naformatuje samo,. Jedina moznost co me napada je to zatarovat a dat k dispozici ostatnim.

Uzivatel by si musel vytvorit na usb disku oddíly (ext, swap) a roztarovat.
tet je to u me na 128MB Flešce ale je to tip top necele mego volné takze 128MB> Flash disk nebo externi ramecek 2.5 na to treba.

nějaký nápad?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
DavidT
CDMA geek


Založen: 24.10.2006
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: so září 15, 2007 9:20 pm    Předmět: Nefunguje mi PHP Citovat

Jsem téměř u cíle... server mi běží, HTML soubory jedou v pohodě, ale nějak mi to nechce spouštět PHP soubory. Stále jen vypisuje:
500 - Internal Server Error
Je mi jasné že problém může být kdekoliv, ale čím by to mohlo být ?
Uměl by někdo poradit ? Rolling Eyes

edit:
Tak už vím co zlobí. Pokud zakomentuju v php.ini v extension sqlite, tak php jede. Takže mám něco špatně s instalací nebo nastavení sqlite, ale nevím co by to mohlo být.

edit:
Takže vyřešeno. Neměl jsem v adresáří /opt/etc/php.d pdo.ini a v něm
kód:
extension=pdo.so


Nyní mi tedy běží celý web server !
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kully
CDMA maniac


Založen: 20.12.2007
Příspěvky: 57

PříspěvekZaslal: čt prosinec 20, 2007 9:29 pm    Předmět: Citovat

Zdravim, jsem tady sice novy, ale docela dost to tady procitam a jsou tady zajimave prispevky. Vlastnim 2 Asusy WL500gp a rad bych na nich rozjel PHP server vcetne MySQL databaze, ale bohuzel to nezvladnu naprogramovat. Jak tady ctu, tak jsou tady lide, kteri to dokazou.
Chtel bych se tedy zeptat:
Existuje jiz funkcni projekt PHP serveru s MySQL databazi ? Bezi to nekomu ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 30.6.2002
Příspěvky: 1233
Bydliště: Prague, Czech republic

PříspěvekZaslal: pá prosinec 21, 2007 12:04 am    Předmět: Citovat

kully napsal:
Zdravim, jsem tady sice novy, ale docela dost to tady procitam a jsou tady zajimave prispevky. Vlastnim 2 Asusy WL500gp a rad bych na nich rozjel PHP server vcetne MySQL databaze, ale bohuzel to nezvladnu naprogramovat. Jak tady ctu, tak jsou tady lide, kteri to dokazou.
Chtel bych se tedy zeptat:
Existuje jiz funkcni projekt PHP serveru s MySQL databazi ? Bezi to nekomu ?

http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/lighttpd_php . MySQL se obecne nedoporcuje. Muzete zkusit SQLite...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kully
CDMA maniac


Založen: 20.12.2007
Příspěvky: 57

PříspěvekZaslal: so prosinec 22, 2007 12:10 am    Předmět: Citovat

admin napsal:
kully napsal:
Zdravim, jsem tady sice novy, ale docela dost to tady procitam a jsou tady zajimave prispevky. Vlastnim 2 Asusy WL500gp a rad bych na nich rozjel PHP server vcetne MySQL databaze, ale bohuzel to nezvladnu naprogramovat. Jak tady ctu, tak jsou tady lide, kteri to dokazou.
Chtel bych se tedy zeptat:
Existuje jiz funkcni projekt PHP serveru s MySQL databazi ? Bezi to nekomu ?

http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/lighttpd_php . MySQL se obecne nedoporcuje. Muzete zkusit SQLite...


Diky, navod jsem vyzkousel, ale koncim na 7. bodu Sad
Vubec nevim jak dal... Slo by to trosicku rozepsat ? krok po kroku ? co kdy kde zmacknout ? Jsem v tomhle zacatecnik.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 30.6.2002
Příspěvky: 1233
Bydliště: Prague, Czech republic

PříspěvekZaslal: so prosinec 22, 2007 2:20 am    Předmět: Citovat

kully napsal:
admin napsal:
kully napsal:
Zdravim, jsem tady sice novy, ale docela dost to tady procitam a jsou tady zajimave prispevky. Vlastnim 2 Asusy WL500gp a rad bych na nich rozjel PHP server vcetne MySQL databaze, ale bohuzel to nezvladnu naprogramovat. Jak tady ctu, tak jsou tady lide, kteri to dokazou.
Chtel bych se tedy zeptat:
Existuje jiz funkcni projekt PHP serveru s MySQL databazi ? Bezi to nekomu ?

http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/lighttpd_php . MySQL se obecne nedoporcuje. Muzete zkusit SQLite...


Diky, navod jsem vyzkousel, ale koncim na 7. bodu Sad
Vubec nevim jak dal... Slo by to trosicku rozepsat ? krok po kroku ? co kdy kde zmacknout ? Jsem v tomhle zacatecnik.


Jde o editacit souboru pomoci editoru vi. Popisu prace s nim je na internetu mnoho. Pokud to nejde, tak se da na eshopu koupit hotova flash s pripravenym lighttpd.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kully
CDMA maniac


Založen: 20.12.2007
Příspěvky: 57

PříspěvekZaslal: so prosinec 22, 2007 9:20 am    Předmět: Citovat

admin napsal:
kully napsal:
admin napsal:
kully napsal:
Zdravim, jsem tady sice novy, ale docela dost to tady procitam a jsou tady zajimave prispevky. Vlastnim 2 Asusy WL500gp a rad bych na nich rozjel PHP server vcetne MySQL databaze, ale bohuzel to nezvladnu naprogramovat. Jak tady ctu, tak jsou tady lide, kteri to dokazou.
Chtel bych se tedy zeptat:
Existuje jiz funkcni projekt PHP serveru s MySQL databazi ? Bezi to nekomu ?

http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/lighttpd_php . MySQL se obecne nedoporcuje. Muzete zkusit SQLite...


Diky, navod jsem vyzkousel, ale koncim na 7. bodu Sad
Vubec nevim jak dal... Slo by to trosicku rozepsat ? krok po kroku ? co kdy kde zmacknout ? Jsem v tomhle zacatecnik.


Jde o editacit souboru pomoci editoru vi. Popisu prace s nim je na internetu mnoho. Pokud to nejde, tak se da na eshopu koupit hotova flash s pripravenym lighttpd.


O flashdisku z eshopu jsem uvazoval, ale chtel jsem vetsi kapacitu a tak jsem si koupil 8 GB. Tak se mi povedlo nacpat do toho souboru init.usb toto:#!/bin/sh (pouze tento radek - neni mi jasne, jestli tam ma byt jen tento jeden, nebo neco vic), pak jsem pokracoval se zadavanim prikazu do telnetu
a mam problem hned o 2 radky niz.
Kdyz zadam
swapon /dev/discs/disc0/part2
tak mi to napise: swapon: /dev/discs/disc0/part2: Invalid argument

Jinak mam celkove problem s editaci toho souboru pomoci vi.
Nemuzu to nijak ulozit a opustit editaci, kdyz dam esc a wg, tak to napise:
'q' is not implemented

//EDIT: A jeste mi neni jasne (v navodu IPGK) kdy, kam a jak mam dostat na flasku soubory
ipkg-opt_0.99.163-9_mipsel.ipk
uclibc-opt_0.9.28-12_mipsel.ipk
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 30.6.2002
Příspěvky: 1233
Bydliště: Prague, Czech republic

PříspěvekZaslal: so prosinec 22, 2007 2:00 pm    Předmět: Citovat

kully napsal:
admin napsal:
kully napsal:
admin napsal:
kully napsal:
Zdravim, jsem tady sice novy, ale docela dost to tady procitam a jsou tady zajimave prispevky. Vlastnim 2 Asusy WL500gp a rad bych na nich rozjel PHP server vcetne MySQL databaze, ale bohuzel to nezvladnu naprogramovat. Jak tady ctu, tak jsou tady lide, kteri to dokazou.
Chtel bych se tedy zeptat:
Existuje jiz funkcni projekt PHP serveru s MySQL databazi ? Bezi to nekomu ?

http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/lighttpd_php . MySQL se obecne nedoporcuje. Muzete zkusit SQLite...


Diky, navod jsem vyzkousel, ale koncim na 7. bodu Sad
Vubec nevim jak dal... Slo by to trosicku rozepsat ? krok po kroku ? co kdy kde zmacknout ? Jsem v tomhle zacatecnik.


Jde o editacit souboru pomoci editoru vi. Popisu prace s nim je na internetu mnoho. Pokud to nejde, tak se da na eshopu koupit hotova flash s pripravenym lighttpd.


O flashdisku z eshopu jsem uvazoval, ale chtel jsem vetsi kapacitu a tak jsem si koupil 8 GB.

No, stacilo dat vedet. Samozrejme neni problem jina velikost Wink
citace:

Tak se mi povedlo nacpat do toho souboru init.usb toto:#!/bin/sh (pouze tento radek - neni mi jasne, jestli tam ma byt jen tento jeden, nebo neco vic), pak jsem pokracoval se zadavanim prikazu do telnetu
a mam problem hned o 2 radky niz.

Ne, musi tam byt 3 radky. Posledni ten se swapon.
citace:

Kdyz zadam
swapon /dev/discs/disc0/part2
tak mi to napise: swapon: /dev/discs/disc0/part2: Invalid argument

Pak jste asi zvoral i deleni flashdiskem a neexistuje vam part2.
citace:

Jinak mam celkove problem s editaci toho souboru pomoci vi.
Nemuzu to nijak ulozit a opustit editaci, kdyz dam esc a wg, tak to napise:
'q' is not implemented

Skoncete pomci ESC a Z a Z.
citace:

//EDIT: A jeste mi neni jasne (v navodu IPGK) kdy, kam a jak mam dostat na flasku soubory
ipkg-opt_0.99.163-9_mipsel.ipk
uclibc-opt_0.9.28-12_mipsel.ipk

Pomoci wgetu. Je to tam popsane.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kully
CDMA maniac


Založen: 20.12.2007
Příspěvky: 57

PříspěvekZaslal: so prosinec 22, 2007 2:24 pm    Předmět: Citovat

Pak jsem si vsiml, ze se to musi udelat pomoci wgetu Smile
Deleni fdiskem jsem delal presne podle navodu, nekolikrat. Je pravda, ze kdyz pak flashdisk pripojim k PC, tak se mi zobrazi jeden partion jako EXT3 s velikosti cca 470 MB a pak tam mam druhy nenaformatovany partion a o velikost cca 40 MB. Melo by to ale byt naformatovane na SWAP, ne ? Fdisk zadnou chybu nevypise, ale je tam problem s tim druhym oddilem asi ...
Tohle mi to pise:
[admin@asus root]$ mke2fs -j /dev/discs/disc0/part1
mke2fs 1.38 (30-Jun-2005)
mke2fs: /dev/discs/disc0/part1 is mounted !
mke2fs: it's not safe to run badblocks!

[admin@asus root]$ mkswap /dev/discs/disc0/part2
Setting up swapspace version 1, size = 106921984 bytes

a tady je asi ten problem, vytvori to SWAP oddil, ale s 106921984 bytes, coz je trosku moc, kdyz je na tento oddil vycleneno cca 40 MB

kód:
[admin@asus harddisk]$ free
              total         used         free       shared      buffers
  Mem:        30116        11516        18600            0         1380
 Swap:            0            0            0
Total:        30116        11516        18600


a pak, pokud zkusim wget, tak taky mi nejde Sad
kód:
[admin@asus harddisk]$ wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/ipkg-opt_0.99.163-9_mipsel.ipk
wget: ipkg.nslu2-linux.org: Unknown host
[admin@asus harddisk]$ wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/uclibc-opt_0.9.28-12_mipsel.ipk
wget: ipkg.nslu2-linux.org: Unknown host


prehled oddilu z fdisku:
kód:
Disk /dev/discs/disc0/disc: 520 MB, 520397312 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 63 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

                Device Boot         Start       End    Blocks    Id  System
/dev/discs/disc0/part1               1          58      465853+  83  Linux
/dev/discs/disc0/part2              59          60       16065   82  Linux swap
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: so prosinec 22, 2007 9:14 pm    Předmět: Citovat

Asi mate spatne nastavene DNS v asusu, kdyz to hlasi, ze ipkg.nslu2-linux.org neexistuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kully
CDMA maniac


Založen: 20.12.2007
Příspěvky: 57

PříspěvekZaslal: ne prosinec 23, 2007 10:34 am    Předmět: Citovat

Ano, bylo to nastavenim DNS serveru. Dekuji za radu.
Konecne jsem uz pokrocil k dalsim bodum. Nevim proc, ale muj flashdisk nezvladl mit jako prvni oddil swap a druhy ext. Musel jsem to prehodit a uz to jde. Dokonce funguje i wget, neco to stahuje, ale bohuzel to nic neulozi a nebo spatne a tak jsem ty dva soubory musel stahnout a nakopirovat na flashdisk. Ale ted mam stejny problem u
ipkg update
kód:
[admin@asus harddisk]$ ipkg update
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/Packages.gz
wget: ipkg.nslu2-linux.org: Unknown host
An error ocurred, return value: 1.
Collected errors:
ipkg_download: ERROR: Command failed with return value 1: `wget    -q -P /opt/ip
kg-gKYXvd http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/Packages.gz'


co musim stahnout a pak udelat (rucne) abych to dokoncil ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kully
CDMA maniac


Založen: 20.12.2007
Příspěvky: 57

PříspěvekZaslal: ne prosinec 23, 2007 11:37 am    Předmět: Citovat

Tak jsem konecne dodelal instalaci a cely problem s wget a nasledne s ipkg update byl v tom, ze jsem se k internetu pripojoval pres WDS rezim. Pote, co jsem do WAN konektoru pripojil internet, tak to jelo jak melo. Ale bohuzel se mi nepodarilo rozchodit ten php server, mozna je problem v tom, ze mam prehozene oddily ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kully
CDMA maniac


Založen: 20.12.2007
Příspěvky: 57

PříspěvekZaslal: ne prosinec 23, 2007 12:59 pm    Předmět: Citovat

Tak jsem zjistil, ze muj 512 MB flash disk je velmi kouzelny ... Nelze tam vytvorit oddily v poradi: 1.EXT, 2.SWAP, jedine naopak a jeste jsem s nim mel nejake problemy. Co bych taky mohl cekat od reklamniho flash disku Smile . No pockam si na ten muj 8 GB a pak budu zase experimentovat. Ale zkusil jsem k asusu pripojit externi usb disk a provedl postup znovu a vse funguje hned na poprve.
Dekuji vsem za pomoc a ochotu a preju Vam krasne proziti svatku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kully
CDMA maniac


Založen: 20.12.2007
Příspěvky: 57

PříspěvekZaslal: po prosinec 24, 2007 7:59 pm    Předmět: Citovat

Tak vse bezi, akorat me mrzi, ze SQLiteManager nedokaze importovat databazi, kterou jsem exportoval z MySQL ...
A taky je skoda, ze mi PHP nevypisuje zadne chybove hlasky. Pak nevim proc mi nejede script ani kde mam chybu Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
svarcik



Založen: 25.12.2007
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 4:23 pm    Předmět: databáze Citovat

zdravím,

je nějaký způsob, jak rozeběhnout databázi udělanou v accessu na tomto serveru?????

Mám naplněnou DB daty a rád bych aby byly přístupné přes explorer, poradí mi někdo kde začít a čeho se chytit?????
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com