Obsah fóra koppel.cz koppel.cz
Díky, krtku...
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Web server na USB Flashdisku
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kully
CDMA maniac


Založen: 20.12.2007
Příspěvky: 57

PříspěvekZaslal: st prosinec 26, 2007 10:08 am    Předmět: Citovat

Tak jsem zkousel nejprve do .htaccess vlozit
php_flag display_errors On
php_flag register_globals On

a nefungovalo to. Tak jsem to upravil primo v php.ini, ale bohuzel taky bez efektu Sad
Jeste by me zajimalo jak nastavit spravne datum a cas na php serveru, mam tam rok 1970 ...

EDIT: Tak jsem to upravil v php.ini a uz to bezi - chyba byla v tom, ze jsem to upravil nekde jinde ... Ale soubory .htaccess to (zatim) nebere
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
svarcik



Založen: 25.12.2007
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: so prosinec 29, 2007 6:40 pm    Předmět: povedlo se? Citovat

tak se mi po dvou dnech povedlo nainstalovat tento webserver a běhá to.... povedlo se něco v tom otevírání a načítání těch access databází????


jen se mi to po restartu samo nespouští - musím se přes telnet přihlásit a spustit to ručně
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BigBoss



Založen: 11.2.2008
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2008 6:33 pm    Předmět: Citovat

Zdravim vsechny,
tak sem si vyzkousel instalaci tohoto serveru a vsechno vypadalo v pohode, pri instalaci zadny problemy, ale kdyz dam http://my.router:8081/ tak mi to nic nenajde. Crying or Very sad Pokud se divam pres Sambu do slozky \\WL-500GP\share\share\www\lighttpd tak tam ten HTML soubor je, takze nevim kde by mohla byt chyba.

Dalsi vec, co me trapi je, ze se nemuzu dostat do nastaveni Samby ( http://my.router:901/ ). Nevim jestli to nebude tim, ze sem upgradoval firmware, predtim mi to totiz slo. Crying or Very sad
Ted sem zjistil, ze mi nefunguje uz ani Torrent, ten mi predtim taky bezel v pohode. Ze by byla chyba opravdu v novym firmwaru?

PS: jakej mate port pro pristup administrace routeru? Nechali ste tam port 80 nebo tam mate neco jinyho? Ja tam mam 8008, to jeste kdyz sem se pokousel rozjet HTTP server z navodu na strankach bastovi.com. Nemohl by byt problem v tom portu? I kdyz ani po zmene zpet na 80 mi taky nic nefunguje
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BoTL
CDMA maniac


Založen: 17.9.2006
Příspěvky: 168

PříspěvekZaslal: ne únor 17, 2008 10:43 am    Předmět: Citovat

BigBoss napsal:
Zdravim vsechny,
tak sem si vyzkousel instalaci tohoto serveru a vsechno vypadalo v pohode, pri instalaci zadny problemy, ale kdyz dam http://my.router:8081/ tak mi to nic nenajde...


První věc, kterou bych ověřil je po připojení telnetem zadat příkaz ps (zobrazí běžící procesy).
V seznamu by měl být určitě tento:
/opt/sbin/lighttpd -f /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
Pokud je konfigurováno i PHP tak i tento:
/opt/bin/php-fcgi -b 1260
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BigBoss



Založen: 11.2.2008
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: ne únor 17, 2008 12:22 pm    Předmět: Citovat

BoTL napsal:
První věc, kterou bych ověřil je po připojení telnetem zadat příkaz ps (zobrazí běžící procesy).
V seznamu by měl být určitě tento:
/opt/sbin/lighttpd -f /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
Pokud je konfigurováno i PHP tak i tento:
/opt/bin/php-fcgi -b 1260

Takze asi nebude vsechno OK, nic takovyho tam nemam.
Nemam tam vubec nic co by zacinalo /opt/...

Mam tam tohle:
kód:

PID  Uid     VmSize Stat Command
  1 admin       692 S   /sbin/init
  2 admin           SW  [keventd]
  3 admin           SWN [ksoftirqd_CPU0]
  4 admin           SW  [kswapd]
  5 admin           SW  [bdflush]
  6 admin           SW  [kupdated]
  7 admin           SW  [mtdblockd]
 63 admin       328 S   telnetd
 68 admin       376 S   httpd vlan1
 74 admin       364 S   klogd
 75 admin       400 S   syslogd -m 0 -O /tmp/syslog.log -S -l 7
 76 nobody      500 S   [dnsmasq]
 78 admin       512 S   nas /tmp/nas.lan.conf /tmp/nas.lan.pid lan
 81 admin           SW  [khubd]
 90 admin       276 S   lpd
 92 admin       260 S   p9100d -f /dev/usb/lp0 0
 95 admin       344 S   waveservermain
 97 admin       348 S   rcamdmain
101 admin           SW  [usb-storage-0]
102 admin           SW  [scsi_eh_0]
109 admin       320 S   infosvr br0
110 admin       496 S   watchdog
115 admin       352 S   ntp
132 admin       440 S   udhcpc -i vlan1 -p /var/run/udhcpc0.pid -s /tmp/udhcp
265 admin       568 S   upnp -D -L br0 -W vlan1
290 admin       548 S   -sh
297 admin           SW  [usb-storage-1]
298 admin           SW  [scsi_eh_1]
300 admin           SW  [kjournald]
302 admin       420 S   stupid-ftpd
304 admin       972 S   /usr/sbin/nmbd -D
306 admin      1008 S   /usr/sbin/smbd -D
314 admin       400 R   ps

Nevim jestli nedelam chybu v tom vi, pokud tam vlozim to co mam (/opt/etc/init.d/rc.unslung), tak se to vlozi automaticky na konec. Potom uz dam jenom ESC a Z a Z, jak sem nasel jinde tady na foru. Nevim jestli neni problem v tom vkladani, jestli se nemam napred posunout nejakym zpusobem az dolu (ale fakt to vypada, ze to vklada az dolu automaticky, kdyz dam jenom vlozit).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BoTL
CDMA maniac


Založen: 17.9.2006
Příspěvky: 168

PříspěvekZaslal: ne únor 17, 2008 9:31 pm    Předmět: Citovat

BigBoss napsal:
BoTL napsal:
První věc, kterou bych ověřil je po připojení telnetem zadat příkaz ps (zobrazí běžící procesy).
V seznamu by měl být určitě tento:
/opt/sbin/lighttpd -f /opt/etc/lighttpd/lighttpd.conf
Pokud je konfigurováno i PHP tak i tento:
/opt/bin/php-fcgi -b 1260

Takze asi nebude vsechno OK, nic takovyho tam nemam.
Nemam tam vubec nic co by zacinalo /opt/...
...
Nevim jestli nedelam chybu v tom vi, pokud tam vlozim to co mam (/opt/etc/init.d/rc.unslung), tak se to vlozi automaticky na konec. Potom uz dam jenom ESC a Z a Z, jak sem nasel jinde tady na foru. Nevim jestli neni problem v tom vkladani, jestli se nemam napred posunout nejakym zpusobem az dolu (ale fakt to vypada, ze to vklada az dolu automaticky, kdyz dam jenom vlozit).


Jsem pouze laik, základem je init.usb, kde by mělo být obsaženo alespoň toto:
#!/bin/sh
mount /dev/discs/disc0/part1 /opt
swapon /dev/discs/disc0/part2
/opt/etc/init.d/rc.unslung

soubor init.usb by měl mít atribut execute (chmod +x /tmp/harddisk/init.usb)
V telnetu dejte příkaz df, který by měl vypsat něco jako níže uvedené:
Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 2944 2944 0 100% /
/dev/discs/disc0/part1 1933240 78780 1756256 4% /tmp/harddisk
/dev/discs/disc0/part1 1933240 78780 1756256 4% /opt

Pokud tam nemáte poslední dva řádky, neprovádí se zřejmě nic z init.usb, nebo nemáte nakonfigurovaný správně USB disk.
Doporučuji přečíst tento postup:
http://koppel.cz/cdmawifi/postupy/IPKG/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BigBoss



Založen: 11.2.2008
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: út únor 19, 2008 4:43 pm    Předmět: Citovat

Tak uz mi to funguje, diky za rady. Wink

Problem byl asi nakonec v tom Inicializace IPKG na USB disku. Delal sem to podle Instantní zprovoznění a to mi potom prave nic neslo, ani Torrenting ani Samba. Potom sem vyzkousel Rozvláčný postup a to uz fungovalo hned napoprve vsechno. Ale taky sem to zkousel dat na jinej FlashDisk, tak by to mohlo byt i tim. On to teda jako prvni ani nebyl FlashDisk, ale ctecka karet a v tom 8GB SDHC karta.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
chito
CDMA geek


Založen: 8.3.2008
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: so březen 08, 2008 3:46 pm    Předmět: Citovat

BigBoss napsal:
Tak uz mi to funguje, diky za rady. Wink

Problem byl asi nakonec v tom Inicializace IPKG na USB disku. Delal sem to podle Instantní zprovoznění a to mi potom prave nic neslo, ani Torrenting ani Samba. Potom sem vyzkousel Rozvláčný postup a to uz fungovalo hned napoprve vsechno. Ale taky sem to zkousel dat na jinej FlashDisk, tak by to mohlo byt i tim. On to teda jako prvni ani nebyl FlashDisk, ale ctecka karet a v tom 8GB SDHC karta.


mám podobný problém jako jsi měl ty. Zkoušel jsem Instantní zprovoznění a pořád se mi to nedaří. Jsem začátečník a Rozvláčný postup mi připadá složitý. Postupoval jsi podle Rozvláčný postupu přesně bod po bodu jak je to tam psané?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 30.6.2002
Příspěvky: 1233
Bydliště: Prague, Czech republic

PříspěvekZaslal: so březen 08, 2008 8:04 pm    Předmět: Citovat

Instantni postup + Torrenting aktualne nefunguje. Opravim to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
chito
CDMA geek


Založen: 8.3.2008
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: ne březen 09, 2008 3:44 pm    Předmět: Citovat

admin napsal:
Instantni postup + Torrenting aktualne nefunguje. Opravim to.

moc dík jste tady fakt borci Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlasto88



Založen: 11.2.2007
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: po březen 10, 2008 12:04 am    Předmět: Citovat

admin napsal:
Instantni postup + Torrenting aktualne nefunguje. Opravim to.


Je potrebne akurat opravit chybu v souboru init.usb a to pomocou WinSCP

#!/bin/sh
mount /dev/discs/disc0/part1 /opt
swapon /dev/discs/disc0/part2

som upravil nasledovne
#!/bin/sh
mount /dev/discs/disc0/part2 /opt
swapon /dev/discs/disc0/part1

vymenil som part1 za part2 a opacne po tejto uprave mi vsetko bezi ako ma
caute
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
chito
CDMA geek


Založen: 8.3.2008
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: po březen 10, 2008 12:57 pm    Předmět: Citovat

dík za radu, bohužel po nainstalování WinSCP když se připojím tak tam soubor init.usb nevidím. Zkoušel jsem flash disk připojit k PC s linuxem a tam jsem ten soubor viděl. Po jeho otevření tam bylo napsané pouze toto.

#!/bin/sh
mount /dev/discs/disc0/part2 /opt
swapon /dev/discs/disc0/part1

Jsem prostě lama Confused zkusím disk zase zformátovat a nějak si s tím pohrát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com