Obsah fóra koppel.cz koppel.cz
Díky, krtku...
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Problém s GDI printers
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
phenomenon



Založen: 4.9.2006
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: st červenec 30, 2008 6:48 pm    Předmět: Citovat

engy napsal:
Je potreba zkontrolovat, jestli je po restartu spravne nastaven vas hotplug v /proc/sys/kernel/hotplug "cat /proc/sys/kernel/hotplug" a pak ho zkuste spustit rucne /opt/sbin/hotplug/hotplug.sh, pripadne zkontrolvat log toho vaseho hotplugu "cat /opt/var/log/hotplug.log". Pravdepodobne je na jednom z mist chyba.

Zkousel jsem to nastavit podle navodu a vsiml jsem si, ze po rebootu je v /proc/sys/kernel/hotplug pouze radek obsahujici "sbin/hotplug", misto "/opt/sbin/hotplug/hotplug.sh", jak je uvedeno v navodu. Neni tady zakopany pes?
Zkousel jsem opakovane echo "/opt/sbin/hotplug/hotplug.sh" >> /proc/sys/kernel/hotplug -prikaz se provede, ale po rebootu je tam opet jen "sbin/hotplug".
Pred rebootem jsem samozrejme zadal flashfs save, flashfs commit a flashfs enable...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
engy
CDMA Developer


Založen: 4.11.2004
Příspěvky: 1281

PříspěvekZaslal: čt červenec 31, 2008 8:33 am    Předmět: Re: Edited ... 100% funkční ... Citovat

Chyba je tady
citace:

6. do /tmp/local/sbin/post-boot je potřeba přidat script hotplug jako proces, takže:
v telnetím okně napíšeme
citace:

echo "/opt/sbin/hotplug/hotplug.sh" >> /proc/sys/kernel/hotplug


Je potreba editovat /usr/local/sbin/post-boot a tam napsat
kód:
echo "/opt/sbin/hotplug/hotplug.sh" > /proc/sys/kernel/hotplug
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
phenomenon



Založen: 4.9.2006
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: so srpen 02, 2008 4:33 pm    Předmět: Re: Edited ... 100% funkční ... Citovat

engy napsal:

Je potreba editovat /usr/local/sbin/post-boot a tam napsat
kód:
echo "/opt/sbin/hotplug/hotplug.sh" > /proc/sys/kernel/hotplug

Dik moc, spatne jsem to z toho navodu pochopil.

Tiskarna ale porad stavkuje (pri rucnim "nahozeni" popsanem na zacatku topicu je vsechno OK). Prikladam vypis logu.
kód:
---------------
Sat Aug  2 17:24:28 METDST 2008
usb
ACTION='add'
DEBUG='kernel'
DEVFS='/proc/bus/usb'
DEVICE='/proc/bus/usb/003/003'
HOME='/'
IFS='    
'
INTERFACE='7/1/2'
LOG='/opt/lib/hotplug/hotplug.log'
PATH='/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin'
PPID='2'
PRN_BIN='/opt/lib/hotplug/usb_printerid'
PRN_FRM='/opt/lib/hotplug/sihp1020.dl'
PRODUCT='3f0/2b17/100'
PS1='\w \$ '
PS2='> '
PS4='+ '
PWD='/'
TYPE='0/0/0'
Printer OffLine

Nema nekdo zkusenejsi napad, v cem je chyba?
(log soubor jsem oproti navodu umistil do stejne slozky jako soubor s firmware a usb_printerid, v tom snad chyba nebude)

EDIT:
Neni problem v te podmince if ...; v souboru hotplug.sh?
kód:
...
if [ "$ACTION" = "add" ] || [ "$1" = "usb" ] || [ "$DEVFS" = "/proc/bus/usb" ]; then
sleep 5
$PRN_BIN /dev/usb/lp0 | grep -q FWVER || cat $PRN_FRM > /dev/usb/lp0
echo "Printer OnLine" >> $LOG
else
echo "Printer OffLine" >> $LOG
fi
...

Je mozne, ze by mela byt pro ruzne routery nebo firmwary jina? Kdyz ji odstranim a necham tam jen radek $PRN_BIN /dev/usb/lp0... tak to funguje, ale tusim, ze to nebude uplne koser reseni...

EDIT2:
Tak jsem si s tim chvili hral a po uprave te podminky v hotplug.sh na:
kód:
...
if [ "$ACTION" = "add" ] && [ "$PRODUCT" = "3f0/2b17/100" ]; then
sleep 5
$PRN_BIN /dev/usb/lp0 | grep -q FWVER || cat $PRN_FRM > /dev/usb/lp0
echo "Printer Online" >> $LOG
else
echo "Printer Offline" >> $LOG
fi
...

se mi to podarilo rozjet. Akorat, ze ta promenna PRODUCT je asi individualni, takze pokud by to chtel nekdo vyuzit, tak si bude muset nejdriv zjistit produktove oznaceni sve tiskarny.
Moc elegantni reseni to neni, ale aspon neco... Stejne by me ale zajimalo, proc ta puvodni verze hotplug.sh nejela...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jirkasvitak



Založen: 29.5.2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2008 4:42 pm    Předmět: Re: Edited ... 100% funkční ... Citovat

phenomenon napsal:
engy napsal:

Je potreba editovat /usr/local/sbin/post-boot a tam napsat
kód:
echo "/opt/sbin/hotplug/hotplug.sh" > /proc/sys/kernel/hotplug

Dik moc, spatne jsem to z toho navodu pochopil.

Tiskarna ale porad stavkuje (pri rucnim "nahozeni" popsanem na zacatku topicu je vsechno OK). Prikladam vypis logu.
kód:
---------------
Sat Aug  2 17:24:28 METDST 2008
usb
ACTION='add'
DEBUG='kernel'
DEVFS='/proc/bus/usb'
DEVICE='/proc/bus/usb/003/003'
HOME='/'
IFS='    
'
INTERFACE='7/1/2'
LOG='/opt/lib/hotplug/hotplug.log'
PATH='/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin'
PPID='2'
PRN_BIN='/opt/lib/hotplug/usb_printerid'
PRN_FRM='/opt/lib/hotplug/sihp1020.dl'
PRODUCT='3f0/2b17/100'
PS1='\w \$ '
PS2='> '
PS4='+ '
PWD='/'
TYPE='0/0/0'
Printer OffLine

Nema nekdo zkusenejsi napad, v cem je chyba?
(log soubor jsem oproti navodu umistil do stejne slozky jako soubor s firmware a usb_printerid, v tom snad chyba nebude)

EDIT:
Neni problem v te podmince if ...; v souboru hotplug.sh?
kód:
...
if [ "$ACTION" = "add" ] || [ "$1" = "usb" ] || [ "$DEVFS" = "/proc/bus/usb" ]; then
sleep 5
$PRN_BIN /dev/usb/lp0 | grep -q FWVER || cat $PRN_FRM > /dev/usb/lp0
echo "Printer OnLine" >> $LOG
else
echo "Printer OffLine" >> $LOG
fi
...

Je mozne, ze by mela byt pro ruzne routery nebo firmwary jina? Kdyz ji odstranim a necham tam jen radek $PRN_BIN /dev/usb/lp0... tak to funguje, ale tusim, ze to nebude uplne koser reseni...

EDIT2:
Tak jsem si s tim chvili hral a po uprave te podminky v hotplug.sh na:
kód:
...
if [ "$ACTION" = "add" ] && [ "$PRODUCT" = "3f0/2b17/100" ]; then
sleep 5
$PRN_BIN /dev/usb/lp0 | grep -q FWVER || cat $PRN_FRM > /dev/usb/lp0
echo "Printer Online" >> $LOG
else
echo "Printer Offline" >> $LOG
fi
...

se mi to podarilo rozjet. Akorat, ze ta promenna PRODUCT je asi individualni, takze pokud by to chtel nekdo vyuzit, tak si bude muset nejdriv zjistit produktove oznaceni sve tiskarny.
Moc elegantni reseni to neni, ale aspon neco... Stejne by me ale zajimalo, proc ta puvodni verze hotplug.sh nejela...





cd /tmp
wget http://oleg.wl500g.info/hplj/usb_printerid
wget http://oleg.wl500g.info/hplj/sihp1000.dl
chmod +x usb_printerid
./usb_printerid /dev/usb/lp0 | grep -q FWVER || cat sihp1000.dl > /dev/usb/lp0

přes telnet tak mi to funguje jináč vůbec ne ani podle toho druheho návodu.



napiš mi prosím postup na email na tiskárnu HP 1000 .
Na jirka.svitak@email.cz

Už si fakt nevím rady!!!!!! Crying or Very sad Pomoc
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
moorfeus



Založen: 14.2.2009
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: so únor 14, 2009 7:49 pm    Předmět: Re: Edited ... 100% funkční ... Citovat

Ta uprova podle $PRODUCT mi taky krásně funguje Smile... Z logu(/opt/var/log/hotplug.log] jsme si přečet $PRODUCT a vepsal ho tam... Podlě mě jsou ty hodnoty pro řady strejné takže pro 1018 to je 3f0/4117/100 alespoň dvě 1018 měli tyhle hodnoty...

hotplug.sh :
kód:
#!/bin/sh
LOG=/opt/var/log/hotplug.log
PRN_BIN=/opt/lib/hotplug/usb_printerid
PRN_FRM=/opt/lib/hotplug/sihp1018.dl
echo --------------- >> $LOG
date >> $LOG
echo $* >> $LOG
set >> $LOG
if [ "$ACTION" = "add" ] && [ "$PRODUCT" = "xxxx/xxxx/xxxx" ]; then
sleep 5
$PRN_BIN /dev/usb/lp0 | grep -q FWVER || cat $PRN_FRM > /dev/usb/lp0
[/b]echo "Printer OnLine" >> $LOG
else
echo "Printer OffLine" >> $LOG
fi
killall hotplug.sh 
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TomPol



Založen: 5.4.2009
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2009 11:19 am    Předmět: Citovat

Zdravím všechny nadšence.
Pokoušel jsem se dle tohoto fóra nastavit router Asus WL500g. Mám tam FW Koppel (WL500g-1.9.2.7-9-USB-1.71.trx). Tiskárnu mám HP 1005.
Vše se zdá být funkční, ale není.
Když dám ve WinXP tisknout zkušební stránku, tak se odešle na tiskárnu (na router). Nastaveno je to na port TPC/IP, RAW, port 9100.
Ve výpisu v routeru (system log) je toto:

Apr 5 12:04:31 p9100d[78]: Connection from 192.168.10.164 port 2826 accepted
Apr 5 12:04:34 p9100d[78]: Finished job: 142341 bytes received

Z toho usuzuji, že v routeru je vše OK. Ale z tiskárny nic neleze. Další věc, která mě zaráží, je výpis logu z /opt/var/log/hotplug.log :

Sun Apr 5 11:55:07 METDST 2009

HOME='/usr/local/root'
IFS='
'
LOG='/opt/var/log/hotplug.log'
LOGNAME='nastaveni'
OLDPWD='/tmp/local/root'
PATH='/opt/sbin:/opt/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin'
PPID='122'
PRN_BIN='/opt/lib/hotplug/usb_printerid'
PRN_FRM='/opt/lib/hotplug/sihp1005.dl'
PS1='[\u@\h \W]$ '
PS2='> '
PS4='+ '
PWD='//'
SHELL='/bin/sh'
TERM='linux'
USER='nastaveni'
Printer OffLine

Nikde jsem v logu nenašel zmiňovaný $PRODUCT. I když jsem zadal do hotplug.sh uváděné číslo PRODUCT od HP1018 (3f0/2b17/100) změněné pro HP 1005 (3ed/2b17/100), tak nic. Dále mě zaráží, že v logu je neustále: Printer OffLine
Máte někdo s tímto nějaké zkušenosti? děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TomPol



Založen: 5.4.2009
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2009 11:22 am    Předmět: Citovat

Pokud zašlu do routeru sekvenci příkazů ručně přes telnet:

cd /tmp
wget http://oleg.wl500g.info/hplj/usb_printerid
wget http://oleg.wl500g.info/hplj/sihp1005.dl
chmod +x usb_printerid
./usb_printerid /dev/usb/lp0 | grep -q FWVER || cat sihp1005.dl > /dev/usb/lp0

Tváří se to úplně stejně - tj. v PC ok - odelsáno, ale tiskárna netiskne.
Už jsem zkoušel měnit i USB kabely, ale pořás stejný výsledek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cinique



Založen: 3.10.2007
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2009 11:21 pm    Předmět: Canon? Citovat

Ahoj,
ráda bych se zeptala jestli je nějaká šance rozchodit i jiné GDI tiskárny, než HP. Já mám konkrétně CANONku LBP2900.
Dá se někde sehnat funkční fw na Asus i pro tuhle tiskárnu?

Díky za radu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
admin
Site Admin


Založen: 30.6.2002
Příspěvky: 1233
Bydliště: Prague, Czech republic

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2009 11:03 am    Předmět: Re: Canon? Citovat

cinique napsal:
Ahoj,
ráda bych se zeptala jestli je nějaká šance rozchodit i jiné GDI tiskárny, než HP. Já mám konkrétně CANONku LBP2900.
Dá se někde sehnat funkční fw na Asus i pro tuhle tiskárnu?

Díky za radu.

A obecny postup jste zkousela? Ze je tiskarna GDI obecne nevadi. Ty HP byly debilni v tom, ze se tam posilal i firmware. Tiskovy demon P900 obecne posila do tiskarny presne to co dostane, takze by mel fungovat i s GDI tiskarnami. Vetsina inkoustovek je "GDI" a jak hezky funguji...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
cinique



Založen: 3.10.2007
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2009 11:19 pm    Předmět: Re: Canon? Citovat

admin napsal:
cinique napsal:
Ahoj,
ráda bych se zeptala jestli je nějaká šance rozchodit i jiné GDI tiskárny, než HP. Já mám konkrétně CANONku LBP2900.
Dá se někde sehnat funkční fw na Asus i pro tuhle tiskárnu?

Díky za radu.

A obecny postup jste zkousela? Ze je tiskarna GDI obecne nevadi. Ty HP byly debilni v tom, ze se tam posilal i firmware. Tiskovy demon P900 obecne posila do tiskarny presne to co dostane, takze by mel fungovat i s GDI tiskarnami. Vetsina inkoustovek je "GDI" a jak hezky funguji...


Zkousela. Bohužel s nepořízenou. Pokud je mi známo, tak tato tiskárna je úplně stejně debilní jako ty HP. Zjistila jsem ale, že nepoužívá system GDI, nýbrž CAPT (Canon Advanced Printing Technology). A podle některých informací vyžaduje stejně jako ty HPéčka nejdříve zaslání firmwaru a pak teprve dat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com