Obsah fóra koppel.cz koppel.cz
Díky, krtku...
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

80GB USB HDD a Asus WL-500gP
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
beitlj
CDMA geek


Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 25
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: út říjen 09, 2007 7:20 pm    Předmět: 32O GB HDD Citovat

Tak jsem zkusil pripojit 320 GB SATA disk v ext. supliku a zkusil nakonfigurovat ... Wink To je najednou mista .... Pro user soubory, samba funguje, ftp taky ... Asi zacnu laborovat v web serverem ... Idea Vse na non windows like partitions, vse zformatovano na ext3, vyjma swapu ... Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
buddyo



Založen: 16.11.2007
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: ne prosinec 02, 2007 11:10 pm    Předmět: Citovat

Mohl bych se zeptat, jak se vám podařilo 3.oblast připojit tak aby sem jí mohl sdílet přes \\wl500gp\share$ ? Mě se nasdílí vždy part1 a tam mám cca 220 Mega a to není moc. Smile

EDIT:

Už ho vidím. Je namountován v \\wl500gp\share$\part1. Problém ale je, že jakmile jdu přes FTP, připojím se pouze na ten menší disk. Ale jak tak koukám, všechno půjde nastavit. Spíš ale uvažuji, že bych 3.partition nevytvářel a udělal jen druhou, kde by byl prostě zbytek místa.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
beitlj
CDMA geek


Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 25
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 12:36 pm    Předmět: Citovat

Tak já použil postup pro konfiguraci olegova firmware na wl500g.info. Vytvoril jsem si post-boot skript, no proste na wl500g.info je plno navodu jak na to, staci pohledat. Editoval jsem conf soubory samby a muj domaci a upraveny jsou :
[global]
workgroup = YOUR_WORKGROUP
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
netbios name = wl500gp
server string = Router wl500gPremium

[Data]
path=/tmp/harddisk/data
read only = no
writeable = yes
browseable = yes
public = yes

[Users]
path=/tmp/harddisk/user
read only = no
writeable = yes
browseable = yes
public = yes

Chci upozormit, ze je potreba mit pripojenou 3. partition na /tmp/harddisk - to obstarava script post-boot (viz. forum na wl500g.info), pak vytvorit adresare napr. Data, Users, Download, Torrent ... a tem povolit zapis "chmod 777 /tmp/harddisk/data" a pak zeditovat conf soubor samby ...
Abych pravdu rekl, FTP nepouzivam vubec, jedu pres Sambu ...
Vy mate asi share nasmerovano do pripojene patition /opt kde samba pri instalaci vytvorila share adresare. Je lepsi mit /opt partition vytvorenou, pac na ni se instaluji baliky z ipkg ... na 320 GB disku mam vytvorene 3 partition dle postupu viz. vys, a dle posledniho linku v P.S.

HonzaB
P.S. Je to velmi zkracena verze postupu ale zkuste treba tohle :
http://wl500g.info/showthread.php?t=10761&highlight=samba
http://wl500g.info/showthread.php?t=10307&highlight=samba


buddyo napsal:
Mohl bych se zeptat, jak se vám podařilo 3.oblast připojit tak aby sem jí mohl sdílet přes \\wl500gp\share$ ? Mě se nasdílí vždy part1 a tam mám cca 220 Mega a to není moc. Smile

EDIT:

Už ho vidím. Je namountován v \\wl500gp\share$\part1. Problém ale je, že jakmile jdu přes FTP, připojím se pouze na ten menší disk. Ale jak tak koukám, všechno půjde nastavit. Spíš ale uvažuji, že bych 3.partition nevytvářel a udělal jen druhou, kde by byl prostě zbytek místa.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
buddyo



Založen: 16.11.2007
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 11:57 pm    Předmět: Citovat

beitlj napsal:


Děkuju. Pohraju si s tím. Zatím testuju jen na externí 2,5 40GB. V lednu mám v plánu si koupit 500GB, nebo 1T. Tenhle router je prostě něco úžasnýho.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kubicz
CDMA geek


Založen: 6.2.2008
Příspěvky: 19

PříspěvekZaslal: st červen 04, 2008 11:51 pm    Předmět: Citovat

beitlj napsal:
Tak já použil postup pro konfiguraci olegova firmware na wl500g.info. Vytvoril jsem si post-boot skript, no proste na wl500g.info je plno navodu jak na to, staci pohledat. Editoval jsem conf soubory samby a muj domaci a upraveny jsou :
[global]
workgroup = YOUR_WORKGROUP
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = yes
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
netbios name = wl500gp
server string = Router wl500gPremium

[Data]
path=/tmp/harddisk/data
read only = no
writeable = yes
browseable = yes
public = yes

[Users]
path=/tmp/harddisk/user
read only = no
writeable = yes
browseable = yes
public = yes

Chci upozormit, ze je potreba mit pripojenou 3. partition na /tmp/harddisk - to obstarava script post-boot (viz. forum na wl500g.info), pak vytvorit adresare napr. Data, Users, Download, Torrent ... a tem povolit zapis "chmod 777 /tmp/harddisk/data" a pak zeditovat conf soubor samby ...
Abych pravdu rekl, FTP nepouzivam vubec, jedu pres Sambu ...
Vy mate asi share nasmerovano do pripojene patition /opt kde samba pri instalaci vytvorila share adresare. Je lepsi mit /opt partition vytvorenou, pac na ni se instaluji baliky z ipkg ... na 320 GB disku mam vytvorene 3 partition dle postupu viz. vys, a dle posledniho linku v P.S.

HonzaB
P.S. Je to velmi zkracena verze postupu ale zkuste treba tohle :
http://wl500g.info/showthread.php?t=10761&highlight=samba
http://wl500g.info/showthread.php?t=10307&highlight=samba


buddyo napsal:
Mohl bych se zeptat, jak se vám podařilo 3.oblast připojit tak aby sem jí mohl sdílet přes \\wl500gp\share$ ? Mě se nasdílí vždy part1 a tam mám cca 220 Mega a to není moc. Smile

EDIT:

Už ho vidím. Je namountován v \\wl500gp\share$\part1. Problém ale je, že jakmile jdu přes FTP, připojím se pouze na ten menší disk. Ale jak tak koukám, všechno půjde nastavit. Spíš ale uvažuji, že bych 3.partition nevytvářel a udělal jen druhou, kde by byl prostě zbytek místa.


Zdravím beitlj,

Mám několik problému s aplikací postupu na Olegově webu na můj ASUS:

1. Nepodaří se mi namountovat part3 na /tmp/hardisk - vyhodí to buďto read-only nebo no such a file or directory
2. Mám tohle definováno ve fstab, nikoliv v post-bootu. Tak mám jen dropbear pro SSH pripojeni.
3. Nejozehavejsim problemem je nepristupna Samba na webu na portu 901, sdileni dat vsak normalne jde.
_________________
Kubicz
Praha 5 - Jinonice

ASUS WL-500W + ANYDATA ADU-630WH
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
beitlj
CDMA geek


Založen: 12.9.2007
Příspěvky: 25
Bydliště: Mladá Boleslav

PříspěvekZaslal: pá červen 13, 2008 7:53 am    Předmět: Citovat

Vubec by neskodilo, kdyste se vice rozepsal, nemam kristalovou kouli abych mohl vestit ..... Wink

ad 1) jaky je filesystem na part3 ? ntfs ? fat32 ? ... Jakou verzi olegova firmware pouzivate ? na jakem routeru ?
Pro filesystem jsem si vybral linuxovy ext2, mel jsem novy 750 GB disk, nemusel jsem resit zadne obavy ze ztraty dat a bezi na 1 s *.
ad 2 ) ja pouzivam presne postup popsany v tutorials na wl500g.info, fstab nemam vubec editovany, tak nemohu slouzit.
ad 3) sambu pres web port nepouzivam, jde mi jen o sdileni dat a to mi bezi bez problemu. Nic vic nepotrebuji do doby nez kompletne zmigruji na Apple TimeCapsule ....

HonzaB

citace:

Zdravím beitlj,

Mám několik problému s aplikací postupu na Olegově webu na můj ASUS:

1. Nepodaří se mi namountovat part3 na /tmp/hardisk - vyhodí to buďto read-only nebo no such a file or directory
2. Mám tohle definováno ve fstab, nikoliv v post-bootu. Tak mám jen dropbear pro SSH pripojeni.
3. Nejozehavejsim problemem je nepristupna Samba na webu na portu 901, sdileni dat vsak normalne jde.
[/quote]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra koppel.cz -> Projekty Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com